Luktar resväskan mögel? Ta reda på hur du får den att bli doft-fri på ett effektivt sätt

av Hilda Maria Morgan

04 September 2021

Luktar resväskan mögel? Ta reda på hur du får den att bli doft-fri på ett effektivt sätt
Advertisement

Om vi ​​inte använder dem ofta, eller eventuellt om vi senast då vi använde dem för en resa lämnade några smutsiga eller fortfarande fuktiga kläder i dem, är det möjligt att resväskan kommer att ha en obehaglig lukt av mögel. När vi behöver förbereda oss för en resa är det bra att kontrollera att de är i gott skick, för att undvika att kläderna som vi noggrant tvättat inför semestern drar åt sig av den dåliga lukten i resväskan.

För att neutralisera doften kan du använda dig av några riktigt enkla gör-det-själv lösningar, som de som följer nedan.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Med bikarbonat och ättika: strö bikarbonat inuti resväskan, kom åt alla hörn och fickor. Stäng den sedan och låt den stå så en natt. Nästa dag, ta bort all bikarbonat med en dammsugare.

Förbered sedan en sprayflaska med lika delar vatten och ättika. Spraya över hela resväskan och låt den stå öppen för att torka. Du kan också tillsätta några droppar eterisk olja efter eget val till denna blandning, så att den också får en behaglig lukt när ättikans försvinner.

  • Med diskmedel: se till att resväskan är ren (använd dammsugare vid behov). Förbered i en balja en lösning av vatten (120 ml) och en halv tesked milt diskmedel och fukta en mikrofiberduk med lösningen för att försiktigt torka inuti resväskan, utan att den blir för våt. Torka av all överflödig fukt i resväskan med en annan torr trasa, torka så noggrant som möjligt och låt den sedan stå öppen så att den torkar helt.

På samma sätt kan du använda en blandning av endast ättika och vatten, eller också med citronsaft och vatten.

Som alternativ till bikarbonaten kan du dra nytta av den första metoden genom att använda kattströ, torra kaffesumpar eller aktivt kol. Om den dåliga lukten är väldigt intensiv behöver de olika blandningarna få verka i resväskan i upp till en vecka. Om du inte hittar dessa substanser kan du också använda tidningspapper, som ska bytas ca varannan dag, alltid med resväskan stängd.

Har du någonsin använt dessa metoder för att neutralisera doften i dina resväskor?

Advertisement