Ta bort den vita beläggningen från glasen? Prova denna metod med två tvättställ

av Hanna Birgitta Nilsson

23 Juli 2021

Ta bort den vita beläggningen från glasen? Prova denna metod med två tvättställ
Advertisement

Vad har mormors hem gemensamt med pubar som serverar hundratals glas öl varje dag? Metoden används för att diska glasen noggrant, så att de inte bara rengörs väl från smuts och spår av drycker utan också från fläckar som kan finnas kvar på glasen även när de är rena. Glänsande glas och vinglas som nya i hemmet, hygien och bättre smak på ölen på puben.

För att göra detta hemma så måste glaset placeras först i en del av diskhon och sen i den andra som är fulla med vatten. Det som skiljer dem åt är temperatur och de olika ämnena som i. Läs vidare för att ta reda på mer.

Advertisement
Krystle/homejobsbymom.com, Pxfuel

Krystle/homejobsbymom.com, Pxfuel

  1. Med en tom diskbänk och som är väl rengjort, fyll en diskho med mycket varmt, nästan kokande vatten och tillsätt ett neutralt och helst organiskt diskmedel (Marseille, Castilla eller mormors gula är bra).
  2. Lägg ner glasen som ska rengöras och låt dem ligga där i några minuter.
  3. Under tiden fyller du den andra diskhon med lite mindre varmt vatten och tillsätter ett halvt glas ättika (eller vit vinäger, äppelcidervinäger eller alkohol).
  4. Använd handskar, skrubba glasen i första diskhon med en svamp eller borste och lägg ner dem i den andra.
  5. När alla glas läggs i den andra med vinäger, töm och skölj glasen med ljummet vatten.

Denna typ av handtvätt stjäl lite tid, men inte så mycket som du tror, ​​och det är den bästa metoden att tvätta även kristallglas och skålar. Vad det gäller kristall är det alltid bättre att undvika diskmaskinen eftersom de är ömtåliga och dyrbara föremål.

På pubar används till och med tre diskhoar: den första med mycket varmt vatten och diskmedel, den andra med kallt vatten och den tredje med varmt vatten och desinfektionsmedel. Teknikerna liknar varandra och de behövs för att avfetta och få bort större delen av smutsen, inklusive kalk eller oljiga rester (med vatten och tvål) och sedan desinficera glasen (med vatten och vinäger).

Har du redan provat den här metoden?

Advertisement