6 detaljer vi ofta inte märker som gör att huset ser slarvigt och rörigt ut

av Hanna

21 Juni 2021

6 detaljer vi ofta inte märker som gör att huset ser slarvigt och rörigt ut
Advertisement

För många är ett rent och snyggt hem något vi visar upp med stolthet, men att alltid hålla det i utmärkt skick innebär att vi måste ägna mycket tid åt vård och underhåll av varje rum. Vi spenderar timmar på att rengöra de olika ytorna, men det kan dock hända att vi inte är uppmärksamma på några försummade detaljer som istället blir synliga för besökande vänner och släktingar.

Objekt som vi använder varje dag men som är lite trasiga, huskurer som vi använder för bekvämlighet men som förstör det estetiska utseendet i rummet och andra liknande element är det som vi bör korrigera först för att göra ett bra intryck. Om du vill att ditt hem ska vara felfritt, försök också att kontrollera dessa detaljer.

Advertisement

Filtar på soffor och fåtöljer

Filtar på soffor och fåtöljer

Pinterest

Att täcka soffor och fåtöljer är riktigt nödvändigt: om det finns djur i huset är det det bekvämaste sättet att förhindra att klädseln blir smutsig, och ibland är det också ett knep för att maskera en fläck som inte går bort eller tecken på slitage. I princip skulle det vara bättre att inte ha någon typ av överdrag, men en kompromiss kan vara att investera i några värdefulla tygpaneler som endast används för att täcka soffan när vi tar emot gäster.

Advertisement

Slitna tofflor

Slitna tofflor

Pixabay

Att lämna våra förstörda tofflor runtom huset gör inte särskilt bra intryck, så det är bättre att undvika att de är synliga. Om ni har för vana att gästerna tar av sig skorna, se till att de tofflor som är avsedda för dem alltid är i utmärkt skick och väl rengjorda.

Tvålrester

Tvålrester

Pinterest

Om det finns tvålrester i badrummet, ta bort dem och lägg dit en ny tvål. Eller undvik problemet genom att använda flytande tvål, kanske till och med genom att smälta de gamla tvålaresterna med lämpliga procedurer.

Förstörd keramik

Förstörd keramik

cobalt123/Flickr

När du serverar te eller kaffe gör flisade kanter på koppen alltid ett dåligt intryck, liksom sprickor på tallrikar och skålar. Bättre att behålla dem för våra privata måltider!

Porslin med skadad emalj

Porslin med skadad emalj

Pinterest

Med emaljerade föremål blir de svarta fläckarna där den färgade emaljen försvunnit synliga omedelbart inte bara för oss utan också för våra gäster. Att kasta bort dem är synd, men sådana kastruller, kannor och koppar kan bli till vackra planteringar eller kan återvinnas på andra kreativa sätt.

Advertisement

Förstört linne

Förstört linne

Pinterest

Slitna handdukar, kökshanddukar med synliga ränder, blekta lakan från tvättar genom åren: det här är kanske inte ett problem för oss, men det är bättre att välja linne under de bästa förhållandena när vi välkomna gäster, tycker du inte?

Advertisement