Vill du ha ett mer elegant och lyxigt vardagsrum? Det räcker att ändra några detaljer med dessa knep

av Hanna

01 Maj 2021

Vill du ha ett mer elegant och lyxigt vardagsrum? Det räcker att ändra några detaljer med dessa knep
Advertisement

När vi inreder ett hus är det inte alltid möjligt att ägna all uppmärksamhet åt varje rum, och kanske väljer vi i vissa miljöer lösningar som är sobra och standardiserade, det vill säga mindre lyxiga än det vi skulle vilja. I fallet med vardagsrummet, är kanske väggarna mer nakna och vi väntar med att välja olika tillbehör så att vi kan förbättra det allmänna utseendet vid ett senare tillfälle.

När vi vill försöka förbättra situationen kan vi ingripa genom att ändra några detaljer här och där, och även utan en radikal förändring kommer vi att märka att vardagsrummet kommer att ge intryck av att vara mer raffinerat och elegant.

Advertisement

Lägg till lister

Lägg till lister

Pinterest

Oavsett om det är ramar som läggs till på släta väggar eller utarbetade taklister ovanför möbler eller dörr- och fönsterkarmar, lister är ett billigt tillskott som gör att alla anonyma ytor ser mer lyxiga ut.

Advertisement

Visa upp en antik detalj

Visa upp en antik detalj

Pinterest

En möbel från ett antikvariat eller kanske ett föremål med vintage charm som återvinns på ett kreativt sätt kan ge mycket karaktär till rummet: det behöver inte nödvändigtvis vara de största möblerna som soffor och fåtöljer, men kanske något föremål som en koffert som används som ett bord eller en antik spegel som står lutad mot väggen eller på en hylla, om den inte hängs upp.

Även ett par vintagelådor, antika och fascinerande ljusstakar som dekorerar soffbordet eller kikar ut från vissa hyllor är alltid bra idéer.

Lägg till mjuka linjer

Lägg till mjuka linjer

Pinterest

Även i hypermoderna miljöer gjorda av skarpa och geometriska linjer behövs alltid något böjt, eventuellt fortfarande med essentiell och ren design, annars verkar utrymmet platt. I de mindre minimala utrymmena kan du å andra sidan hitta soffor med böjda armstöd som den här på bilden, eller små bord eller runda speglar som mjukar upp miljön lite.

Lys upp med accenter i metall

Lys upp med accenter i metall

Pinterest

Om de är få ger metalldetaljerna en elegant touch, men att överdriva leder lätt till kitsch. En vas, eller profilerna på några av möblerna, en spegelram eller några ornament här och där, kuddar ... Det finns många föremål i metalliska nyanser som du kan lägga till, det viktiga är att de alla är av samma färgpalett (blandning av guld och silver är till exempel riskabelt).

Växter

Växter

Pinterest

En bukett med färska blommor är mycket vackert och elegant, och det är ingen slump att vi hittar dem i många lyxiga miljöer. Men du måste vara försiktig så att du inte låter dem vissna, och det blir ett beroende och en kostnad.

Istället kan du investera i konstgjorda blommor av utmärkt kvalitet (som bara kommer att behöva dammas), kompositioner av torkade blommor (som du kan njuta av på kreativa sätt) eller, ännu bättre, växter. Välj växter som du gillar i storlek, form och färg eftersom du kan vara säker på att en hälsosam växt kommer att matcha vilken miljö som helst, ur en estetisk synvinkel. Och dra nytta av själva växten som ett möbleringsmöjlighet, välj vaser och krukor som integreras i utseendet på rummet. Du kommer att ha en levande dekoration som renar luften och är vacker att titta på!

Advertisement

Snygga ytor och hyllor

Snygga ytor och hyllor

Pinterest

Begränsa dig inte till att samla föremål och böcker i hyllorna och på ytorna, utan tänk på varje hylla som en scen, varje kvadrat i bokhyllan som en ram för att skapa en trevlig komposition genom att arrangera föremålen i ordning. Allt som förstör effekten och inte behöver vara i sikte hamnar i lådor och korgar (dessa inreder också beroende på modell!), Och den totala effekten blir mycket mer sofistikerad.

Gardiner

Gardiner

Pinterest

Gardiner kan gå långt för att förbättra eller dämpa utseendet på rummet. Försök att inte välja för tunga gardiner som blockerar allt ljus, men inte heller för tunna som skapar det motsatta problemet, eller som mest kombinera de två typerna av tyger tillsammans. En sober och elegant gardin, ännu bättre om den är gjord efter mått, är en bra investering.

Advertisement

Dimmers

Dimmers

Pinterest

Belysning är viktigt i alla situationer: inte bara arrangemanget i rummet utan också deras intensitet kan hjälpa till att ge intryck av elegans. Med strömbrytare utrustade med dimmer (vissa med en spak som höjs eller sänks, andra med ett hjul som vrids) kan du enkelt skapa en mjuk effekt för alla gånger du inte behöver använda lamporna med maximal effekt, och utseendet på rum som är upplysta på detta sätt är mycket vackert.

Redo att förvandla ditt vardagsrum?

Advertisement