Tillbehören att ha och knepen att komma ihåg för att hålla huset i ordning

av Hanna

07 April 2021

Tillbehören att ha och knepen att komma ihåg för att hålla huset i ordning
Advertisement

Att ha det rent och snyggt hemma kräver ansträngning men det är också en fördel: en rörig miljö har faktiskt ofta negativa effekter på humöret och ibland är det också ett hinder för produktivitet hos var och en av oss.

För att hjälpa till att hålla ordning i de olika rummen i huset och minska stress så mycket som möjligt, kan vi använda några knep eller tillbehör, inklusive gör-det-själv-medel, som är riktigt användbara. Nedan hittar du några idéer som kan vara praktiska för att hålla de saker du behöver nära till hands, göra det lättare att hitta snabbt och undvika den visuella röran som skapas på olika ytor eller inuti möblerna.

5 saker om dagen

5 saker om dagen

Pinterest

När du behöver städa upp ett riktigt stökigt rum och inte vill eller har tid att göra det hela på en enda dag, är en regel som hjälper mycket att hitta plats (en gång för alla) för 5 objekt varje dag. Inom några dagar och med ett minimum av ansträngning kommer du att ha ett rum i utmärkt skick igen.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

För att hjälpa sig själv med städningen är det alltid viktigt att veta var du hittar alla verktyg och produkter, och om det inte finns ett sätt att skapa en välorganiserad skrubb med allt du behöver, eller om det betyder att du ibland har de nödvändiga verktygen för långt borta, är det mycket bekvämt att alltid ha en korg redo i de rum där vi behöver städa oftare.

Pinterest

Pinterest

Ta hjälp av gardinkrokar för de typer av plagg eller tillbehör som inte nödvändigtvis måste hängas på galgar för att få mer utrymme i garderoben.

Pinterest

Pinterest

Om du inte kan installera strålkastare inuti möblerna behöver du inte ge upp bekvämligheten att ha ljuspunkter som hjälper dig att leta efter föremål eller kläder inuti dem: du kan använda slingor (eller rör) med lampor!

Pinterest

Pinterest

Det är inte det mest dekorativa valet, men det är verkligen funktionellt: lådor för fiskekrokar eller andra behållare med liknande fack är perfekta för att hålla smycken i ordning.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Köp eller gör en bekväm laddningsstation att ha på nattduksbordet, det är väldigt användbart.

Pinterest

Pinterest

För att hitta plats för handskar och mössor kan du använda behållare som dessa som placeras innanför garderobsdörrarna, eller så kan du lägga dem i en tygpåse som hängs mellan kläderna.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Underkläder, T-shirts och halsdukar men också handdukar eller kökshanddukar: att vika dem och lägga dem i lådor på detta sätt är en lösning som sparar utrymme och gör det lättare att hitta dem.

Pinterest

Pinterest

På alla hyllor och ytor runt huset, ha några lådor eller korgar, även små sådana: det kommer att bli platsen som samlar alla utspridda föremål och städar upp.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

På samma sätt kan du i köket använda dig av gamla kannor eller vaser för alla redskap, om du inte kan eller inte vill ha dem hängande på skenor. Om du inte har mycket utrymme i lådorna är det det bästa sättet att ha dem till hands utan att skapa oreda. Och likaså på skrivbordet, ta hjälp av några fler pennhållare för att hålla ytan så fri som möjligt.

Pinterest

Pinterest

Magnetband: du kan köpa dem eller göra de själv för att göra dem mer dekorativa. I badrummet kan du använda dem till saxar, hårnålar med mera, medan de i köket kommer att vara den perfekta platsen för de knivar som används oftast.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Även om det inte är en tradition utbredd i alla länder är vanan att lämna skorna som vi använder ute vid ingången till huset ett fantastiskt sätt att hålla huset renare. Om vi verkligen inte kan tänka oss att lämna skor att ta av och på nära dörren, kan vi åtminstone för stövlarna och alla skor som kommer hem fulla av lera på regniga dagar, ha en mattbricka som samlar smuts och fuktighet mycket bekvämt, och dessa med stenar som kan göras för hand är idealiska.

Pinterest

Pinterest

Och om du istället vill byta skorna mot tofflor när du kommer in i huset, ha dem redo för dig och dina gäster i en korg utan att stapla dem på golvet.

Kan dessa tips vara användbara för dig?

Advertisement