Förvandla ditt kök med dessa enkla men supereffektivt knep

av Hanna

03 April 2021

Förvandla ditt kök med dessa enkla men supereffektivt knep
Advertisement

Ibland blir vi så vana vid de miljöer vi lever i varje dag att vi inte inser att det kanske är dags att modernisera utseendet på rummet en aning. Och köket är verkligen inget undantag. Detta betyder dock inte att du bara behöver lägga handen på möblerna när det finns något att reparera eller när du måste fortsätta med en riktig omstrukturering som revolutionerar utrymmet och ofta innebär att möblerna byts ut, med riktigt höga kostnader som följd.

Vi kan dock ändra atmosfären i ett av de mest använda och viktiga rummen i huset även om vi bara väljer att ändra färg: om det bara är att måla de befintliga möblerna eller ta bort tapeten, måla om väggarna eller byta ut golv, specifika ingripanden kan verkligen fungera som en förtrollning som förvandlar köket genom att trolla bort alla detaljer som fick köket att se ut som en gammal och anonym plats.

livdesigncollective.com

livdesigncollective.com

En av de mest radikala insatserna är att ändra färgen på väggenheterna: ibland är det inte de naturliga trätonerna, även om de är ljusa och om väggarna är vita, som förbättrar köket. I det här fallet fortsatte de därför inte bara med att välja vitt och duvgrått för de olika möblerna, utan lade dessutom till lister till möblerna för att ge dem mer karaktär, samt bytte ut golvet mot ett trägolv och spisen som ersatts av en nyare.

Advertisement
isshereally.com

isshereally.com

Det är dock inte säkert att du måste ta hand om alla dessa saker: om hyllorna är gjorda av material i hög kvalitet och möblerna är i utmärkt skick behöver du bara lite färg. Och igen, kombinationen av vitt för väggenheterna och duvgrå för de nedre möblerna visar sig vara ett trumfkort för att göra att rummet känns mer modernt och ljust.

ninahendrick.com

ninahendrick.com

Även i detta fall ändrades bara färgen på köksenheterna: det är otroligt hur en ny färg kan få det att se ut som en helt ny modell.

addicted2decorating.com

addicted2decorating.com

Ett annat exempel på att vita väggar inte alltid är det enda sättet att bygga om ett rum. I det här fallet har faktiskt det vita försvunnit: stänkskyddet har täckts med kakel, medan den fria väggen har blivit en neutral krämfärg som utgör bakgrunden för en stor dekal. Och plattorna har också bytts ut mot mer moderna. För möblerna räckte det än en gång att måla om (och byta handtag), men att välja en mörkare färg.

latinamamarama.com

latinamamarama.com

I det här köket stack möblerna inte alls ut: ockrafärgen var inte ett val som förbättrade dem, och sedan blandades de nästan med färgen på väggarna. Så man ingrep för att maximera färgkontrasten: vitt gips och möbler med en naturlig finish som efterliknar ett mycket mörkare trä.

Advertisement
designimprovised.com

designimprovised.com

Även i det här fallet innebär att bli av med den gulaktiga tonen på möblerna att köket får ett riktigt lyft, som äntligen har blivit modernare och trevligare.

 

 

sebringservices.com

sebringservices.com

I allmänhet är det lämpligt att välja vita möbler när rummen är små och inte särskilt ljusa, men ibland är detta också en lösning som är lämplig för rymligare miljöer.

Advertisement
dearlillieblog.blogspot.com

dearlillieblog.blogspot.com

Tapet är förvisso tillbaka på mode, men det är fortfarande osannolikt att det är det bästa valet i köket - se här hur att eliminera de mönstrade färgerna i det ursprungliga köket har tagit bort det röriga intrycket.

uptodateinteriors.com

uptodateinteriors.com

I det här fallet har vi en ny bekräftelse på att valet att satsa på helvitt inte alltid är idiotsäkert. I ett stort utrymme som detta, påfallande tomt i mitten, skulle vita möbler se bra ut, men inte om de har former som är så enkla att de smälter in i väggarna. Du kanske inte gillar idén att täcka över dem med självhäftande tapet, men avsikten att återuppliva och skapa mer kontrast är verkligen rätt och kan uppnås också genom att bara välja att måla i olika färger.

Advertisement
manhattan-nest.com

manhattan-nest.com

Bort med inner taket, och mycket vitt för att öka intrycket av utrymme i detta rum. Men utan att överdriva: när köket blev större och ljusare skapades den perfekta kontrasten med ett grått skåp och mörkt golv.

Vad sägs om dessa omvandlingar?

Advertisement