Få ut det mesta av ditt kök med geniala lösningar som dessa

av Hanna

01 April 2021

Få ut det mesta av ditt kök med geniala lösningar som dessa
Advertisement

Ett kök behöver inte nödvändigtvis vara stort för att vara bekvämt och effektivt, men det är sant att när det finns minimalt med ledigt utrymme måste du vara lite påhittig för att hitta plats för allt utan att skapa förvirring.

Så det är bra att ha några idéer att hämta inspiration från för att få ut det mesta av ytor och volymer som vi kanske har använt dåligt eller helt försummat. Det finns faktiskt tillbehör och lösningar som kan återskapas på gör-det-själv-vis som är riktigt användbara och utrymmesbesparande gimmicks. Så se om det finns utrymme i köket under väggenheterna, under möblerna eller mellan dem, och låt dig inspireras av idéerna nedan för att organisera om rummet på ett mer funktionellt sätt.

Pinterest

Pinterest

På marknaden finns det utdragbara eluttag, som endast extraheras när du behöver ansluta en hushållsapparat som du inte alltid har till hands på arbetsytan. När det inte behövs, skjut dem bara tills de försvinner under bänkskivan.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

För att förvara knivar, saxar och andra metallredskap kan du istället använda både magnetiska remsor fästa på väggen och en hylla som denna, som förblir gömd under väggenheterna tills den behövs, automatiskt lutande för att exponera de olika blad som hålls på plats med magneter.

Pinterest

Pinterest

Under väggenheterna kan du också lägga till lätta men robusta järnhyllor för att placera föremål som inte är alltför tunga, såsom skärbrädor eller kastrullock, men också kökshanddukar och kastrullunderlägg.

Pinterest

Pinterest

Titta ner: lite som lådorna under ugnarna, kan du även under köksmöblerna skapa bra utrymme för grunda lådor där du kan förvara brickor och annat som sällan används.

Pinterest

Pinterest

Att ha en ö mitt i köket eller en disk som skiljer pentryt från vardagsrummet gör att man har en extra användbar bänkskiva, men det finns inte alltid plats. Då kan man tänka sig att bland köksmöblerna göra ett utrymme för att dölja ett bekvämt bord som detta.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Och samma idé kan också tillämpas på själva köksöarna, för att göra dem ännu bekvämare men utan att öka volymen de tar upp i rummet.

Pinterest

Pinterest

För våra fyrbenta vänner hittade man på att placera skålarna från den nedre delen av en köksö (gjord bland annat från en gammal byrå!).

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Möbler som har djupa fack har ofta bara en hylla inuti, vilket gör att vi ofta skapar ojämnt balanserade högar av kastruller, stekpannor och andra verktyg. Eller så måste vi öka hyllorna .... Eller tänka på ett annat perspektiv och förvandla allt till en stor låda som kan extraheras med praktiska avdelare för att hålla ordning på allt.

Pinterest

Pinterest

Vi bör inte heller underskatta bekvämligheten av förvaringslådor som hänger inuti dörrarna, särskilt i skåpet under diskbänken som ofta inte har några hyllor som skulle kunna hindra stängningen av en dörr utrustad på detta sätt.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Ett stöd på skenor för att ta ut alla kokkärl, alltid förvarade i storleksordning: det är riktigt bekvämt och lämnar utrymme för att placera andra produkter på botten av skåpet.

Pinterest

Pinterest

Tunna skåp mellan möblerna och väggen, bättre om de är färdiga för att smälta in i resten av möblerna, används ofta som hyllor för kryddor, men de kan också bli en miniskåp!

Finns det någon idé bland dessa som kan vara rätt för dig?

Advertisement