Trädgårdsstaket och skiljeväggar: ta reda på hur du gör dem från återvunna pallar

av Hanna

30 Mars 2021

Trädgårdsstaket och skiljeväggar: ta reda på hur du gör dem från återvunna pallar
Advertisement

Ett staket i trädgården kan ha många syften: det används för att avgränsa men också för att dela upp och separera utrymmen inom trädgården, och förutom de i murverk kan vackra typer i trä skapas. Om du vill göra det själv kan du använda pallträ när pallarna är massiva och fortfarande i gott skick.

Här ser du att lastpallar kan anpassas för att stänga in ett område av trädgården där vi vill skapa en grönsaksträdgård och hålla våra husdjur borta, lämpligt målade och ordnade, men pallarna kan också användas som grindar eller skiljeväggar för att separera två olika utrymmen. Kolla in idéerna nedan, kanske finns det en som passar dig!

Advertisement
Trädgårdsstaket och skiljeväggar: ta reda på hur du gör dem från återvunna pallar - 1

Vill du förhindra tillgång till en rabatt som annars lätt skulle kunna trampas upp och förstöras? Använda en pall som ett staket. Måla i en pastellfärg om du vill, och sedan kan du också lägga till blomlådor eller en användbar verktygslåda i trä.

Advertisement
Trädgårdsstaket och skiljeväggar: ta reda på hur du gör dem från återvunna pallar - 2

De är väldigt söta även om de samtidigt används som stöd för lyktor, som den här.

Trädgårdsstaket och skiljeväggar: ta reda på hur du gör dem från återvunna pallar - 3

Genom att sätta ihop flera pallar, till exempel de som har tunna brädor, kan du enkelt skapa en skugg- och skiljevägg som bakgrund för uteplatsen (som i detta fall också är gjort av lastpallar!).

Trädgårdsstaket och skiljeväggar: ta reda på hur du gör dem från återvunna pallar - 4

Om du å andra sidan vill stänga in ett område av trädgården behöver du inte nödvändigtvis de mest robusta och tunga pallarna. Även med de lättare och till och med lite kantstötta pallarna kan du skapa ett bekvämt staket. Om du renoverar dem lite och målar dem ser de riktigt bra ut.

Trädgårdsstaket och skiljeväggar: ta reda på hur du gör dem från återvunna pallar - 5

För ett riktigt staket är det dock bättre att förlita sig på mer solida strukturer, och se till att vattentäta dem så att de håller så länge som möjligt. En lämplig finishfärg för dessa staket är svart.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

En annan modell att hämta inspiration från är denna: en metallram där träplankorna från lastpallen är insatta. En utmärkt idé för att återställa delvis oanvändbara pallar.

Pinterest

Pinterest

Glöm inte att med pallar kan du också skapa bekväma planteringar, så varför inte kombinera de två, ordna flera pallar tillsammans, eventuellt i olika höjd och utrusta dem sedan för att innehålla blommor?

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Om du inte vill placera blommor i alla utrymmen kan du avsätta endast ovansidan för blomlådorna, som i det här låga staketet som avgränsar till en stenlagd yta i trädgården.

Pinterest

Pinterest

Denna blå är också en vacker färg för staket i trädgården, särskilt när det är omgivet av blommor.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Denna lösning är inte annat än originell, med träpaneler formade för att se ut som en avlägsen vilda västern by: så att staket blir en slags kuliss, det skulle vara en fröjd för många barn ... men inte bara!

Vill du använda lastpallar för att skapa dina staket?

Advertisement