Våtservetter i tvättmaskinen: det enkla och effektiva tricket för felfri tvätt

av Hanna

19 Mars 2021

Våtservetter i tvättmaskinen: det enkla och effektiva tricket för felfri tvätt
Advertisement

Att tvätta är en hushållssyssla som tar upp mycket tid varje vecka, och när du har husdjur hemma finns det ofta ett helt berg av extra saker att tvätta. Med hundar och katter som bor tillsammans med oss ​​måste vi tvätta kläder och olika filtar mycket oftare och med jämna mellanrum. I dessa fall är tygerna alltid fulla av hår, förutom ludd som kan fastna från den normala tvätten, och det finns plagg som oavsett hur mycket de tvättas alltid har ett par hårstrån kvar i tyget.

Om du vill minska detta problem avsevärt finns det ett riktigt enkelt och ganska billigt DIY-trick där du bara behöver våtservetter.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Våtservetter är faktiskt en utmärkt allierad för att ta bort hår och ludd från tvätten, så du behöver inte finna dig i att kläder eller filtar fortfarande är fulla av dem efter tvätt. Ett system som fångar upp hår och päls redan i trumman hjälper till att se till att det inte hamnar i rör och avlopp för att sedan fastna i filtret, vilket verkligen bidrar till att förlänga livslängden avsevärt och gör det också lättare att göra rent när det är dags.

Du behöver helt enkelt lägga en eller två (eller tre om tvätten är jämn och hår- och pälssituationen mer dramatisk) mellan plaggen som vi lägger i trumman och fortsätta med tvätten som vanligt. Allt fint fluff och mer uppenbart skräp tenderar att klamra sig fast vid servetten snarare än kläderna eller sängkläderna, vilket hjälper oss att hålla dem riktigt rena.

Alternativt kan du använda torkdukar med sköljmedel, även de som är starka nog för att inte lösas upp under tvätten, som också har en behaglig doft. Faktum är att om du inte gillar lukten av våtservetter är dessa servetter ett effektivt substitut. Annars kan du fortfarande använda våtservetterna (som också är billigare) och hälla en droppe sköljmedel över för att maskera lukten med en mer behaglig doft.

Precis som man kan föreställa sig, kan man alltså inte använda pappersnäsdukar (inte ens tjocka sådana), eftersom de smular sönder och förvärrar situationen och tyvärr är inte eventuella rester heller särskilt effektiva då de inte lyckas fånga upp hår eller päls på samma sätt som våtservetter. 

Har du redan testat det här tricket? 

Advertisement