Radera fläckar hemma med det magiska suddgummit: prova detta

av Hilda Maria Morgan

26 Oktober 2023

Radera fläckar hemma med det magiska suddgummit: prova detta
Advertisement

Det magiska suddgummit: namnet lovar verkligen underverk, men håller det vad det lovar? I allmänhet skulle vi säga ja. Dessa allroundsvampar är verkligen väldigt användbara, och det är värt att fylla på med dem så att du alltid har dem redo hemma.

Det är melamin-harts, som har förmågan att radera smutsmärken från många ytor, utan att förstöra dem. Även om de verkligen är väldigt populära och verkligen rekommenderas på alla material, måste du vara lite försiktig i vissa fall. Låt oss se några användningsområden för att utnyttja dem hemma.

Advertisement

Fläckfria golv och väggar med det magiska suddgummit

Fläckfria golv och väggar med det magiska suddgummit

Antonio ,Sara e Riccardo, Mastro Lindo/Amazon

Om någon tyckte att det var lämpligt att uttrycka sin konst på väggarna, i form av klotter som kanske inte var precis den typ av dekoration vi ville ha, kan det magiska suddgummit ofta komma väl till pass. Faktum är att om du har vitmålade väggar, eller någon typ av tvättbar tapet (vinyl) eller beläggningar som glasfiber, kan du i allmänhet använda gummit. Men eftersom varje finish kan vara annorlunda är det alltid bäst att testa gummit på ett dolt hörn.

Hur använder man det? Det magiska suddgummit ska alltid vara blött och urvridet innan det gnids på ytan. Du kommer att se att det slits av i kontakt med ytan och lämnar lite suddludd precis som när du använder ett suddgummi på papper. Torka sedan med en trasa och du är klar!

På liknande sätt kan du använda det magiska suddgummit golv: inga problem på keramiska klinkergolv, det fungerar i allmänhet bra även på linoleum- och vinylgolv (men det är alltid bäst att testa först). Vi rekommenderar det absolut inte på golv som är gjorda av trä eller natursten, särskilt om de har en blank finish.

Advertisement

Det magiska suddgummit på skor

Det magiska suddgummit på skor

nick51xx/Reddit

Det är oundvikligt att det vita gummit på undersidan av skorna, oavsett om det är sneakers eller inte, blir fulla av fläckar. Och ibland blir till och med överdelen av vissa vita skor förstörda: i dessa fall kan du använda det magiska suddgummit. Använd det alltid blött, det finns praktiskt taget ingen risk med att använda det gummidelarna. När det gäller den övre delen beror det på materialet skon är gjord av: om det handlar om mocka, eller andra ömtåliga material, är det bättre att undvika det magiska suddgummit. Eller så kan du prova det i ett mycket litet hörn och avgöra om det är värt det.

Domen

Domen

Creativo

Det finns de som säger att för att förstå var man kan använda det magiska suddgummit och var man inte kan använda det kan man göra ett enkelt resonemang: skulle man använda sandpapper på det materialet? Om svaret är ja så är det inga problem att använda det magiska radergummit. Kanske är det dock lite förenklat att tänka i dessa termer, speciellt om vi tänker på att vissa typer av sandpapper är mycket finkorniga och skulle inte skada vissa ytor som mer grovkorniga sådana skulle. Därför är det alltid bäst att vara försiktig och göra ett test: det magiska suddgummit kan vara metoden som räddar i många fler fall än man kan tro!

Advertisement