2 naturliga sätt för att alltid få din tvätt och dina kläder att dofta gott

av Hilda Maria Morgan

20 Oktober 2023

2 naturliga sätt för att alltid få din tvätt och dina kläder att dofta gott
Advertisement

Det är verkligen behagligt att känna doften av nytvättade kläder på sig själv, samt att uppskatta doften varje gång vi öppnar garderobsdörrar eller lådor. Men när vi tar bort kläderna från torkstället eller i slutet av torkcykeln känner vi inte alltid den doft vi skulle vilja. Eller så kanske den försvinner snabbt, och när vi sätter på oss kläderna uppfattar vi den inte längre.

Om kläderna som kommer ut ur tvättmaskinen eller torktumlaren inte direkt doftar gott, måste du kontrollera apparaterna, rengöra de olika delarna som behöver kontrolleras regelbundet; och kanske till och med lära dig hur man laddar dem och använder dem för att optimera deras funktion. Hur som helst kan vi få parfymerade kläder genom att använda olika huskurer. Vi erbjuder dig två naturliga att prova.

Advertisement

Hur man förstärker doften av tvätten under tvätten

Hur man förstärker doften av tvätten under tvätten

Creativo

Ett sätt att förbättra doften av vår tvätt är att använda hemgjorda medel med eteriska oljor. Tänk på vilken typ av tvättmedel du brukar använda och välj gärna en eterisk olja som är kompatibel när den vad gäller arom. Annars, när du vill använda detta botemedel, kan du välja ett tvättmedel med en mer neutral eller mild doft (Marseille-tvål fungerar också bra), så att det kan fungera som bas för din parfym.

Ta fram

  • 400 gram borax
  • 230 ml vit vinäger
  • 20 droppar eterisk citron- eller apelsinolja

Du behöver bara blanda alla dessa ingredienser i en skål, du kan lägga till dem direkt i din tvättmedelsflaska och använda den precis som vanligt.

Advertisement

Förbered en naturlig parfym för dina kläder

Förbered en naturlig parfym för dina kläder

pxhere.com

För att förbereda en naturlig parfym kan vi återigen utnyttja eteriska oljor.

Allt vi behöver göra är att ha en sprayflaska redo, även en gammal parfymflaska till exempel, och fylla den med destillerat vatten till vilket vi tillsätter 15 droppar eterisk olja efter behag. Detta botemedel är redo att användas, utan att du behöver blötlägga dina kläder, när du vill; men det kommer att vara särskilt effektivt att använda omedelbart före strykningen, värmen från strykjärnet gör faktiskt att dofterna av de eteriska oljorna sedan släpps ut på ett fantastiskt sätt.

En annan produkt som vi kan ha redo, och som kan användas redan innan tvätten tvättas, men också direkt på rena kläder, är lavendelvatten eller rosenvatten. Även för dem kan du hälla lite i en flaska som sprejar bra, sedan är det bara att spraya lite på torra kläder, eller på de du ska lägga i tvättmaskinen, eller till och med innan du lägger dem i torktumlaren – istället för doftlakan!

Vilka är dina favoritsätt för att sätta doft på tvätten?

Advertisement