Vet du inte hur du ska använda utrymmet under trappan eller själva trappan? Låt dig inspireras av dessa 16 förslag

av Hilda Maria Morgan

20 Oktober 2023

Vet du inte hur du ska använda utrymmet under trappan eller själva trappan? Låt dig inspireras av dessa 16 förslag
Advertisement

Det finns områden i huset som ibland verkar nästan omöjliga att använda, även om så inte är fallet. Till exempel utrymmet under trappan, har du någonsin undrat vad vi kan placera där för att göra det funktionellt och fint? Alla som har en trappa hemma, förutsatt att det inte är en spiraltrappa, vet att det är lite komplicerat att få in några detaljer vid den. Dessa 16 inredningsförslag säger oss dock precis motsatsen.

Är du redo att förvånas över en massa skönhet och välja den lösning du gillar bäst? Nu kör vi!

Advertisement

1. Var placerar jag min arbetsplats...

Har du funderat på trappan? Om strukturen är tillräckligt hög och det finns plats att sitta bekvämt, är det just på den platsen som din arbetshörna kan skapas. Intim och tyst kommer den att vara idealisk för att få de bästa idéerna, arbeta bra och kanske få en befordran.

Advertisement

2. Ett "hemligt" rum

Finns det mycket utrymme eftersom trappan i ditt hem är stor? Nåväl, gör ett hemligt rum där du kan dra dig tillbaka för att läsa, koppla av och hålla dig borta från vardagens frenesi ett tag.

3. Många böcker? Placera dem här

En hyllenhet under trappan är den bästa idén för dem som älskar att förlora sig själva i att läsa vilken typ av bok som helst. Sidor och sidor att bläddra i och äventyr att ge sig in i och att äntligen kunna reda ut tack vare detta spektakulära förslag.

Inte mycket plats under trappan? Inga problem, använda trappan och dess trappsteg. Varje utrymme under dessa skulle kunna skapa en "hylla" där man kan fördela de böcker man har hemma. Säg sanningen: du hade aldrig kommit på det.

4. Hyllor som öppnas

Vi kan placera hyllor under trappan, men dessa kan också vara ingången till en vrå där du kan förvara det du vill. En extra hörna för att hålla din lägenhet snygg.

Advertisement

5. Låt oss vända på trappan...

Om det finns trappsteg på ena sidan och ingenting på den andra, varför inte återskapa hyllor på andra sidan också. En lösning som inte bara är användbar, utan som ger en gnutta originalitet till din inredning.

6. Vilken är din största önskan?

Om svaret är att ha ett härligt barområde hemma, men du inte vet var du kan få in det, är det dags att dra nytta av trappan. Titta på den där magiska och gammaldags effekten. Ett litet ställe att gå till när du vill smutta på något och koppla av antingen ensam eller i sällskap.

Advertisement

7. Enkelhet som ger elegans

Att helt enkelt välja att sätta in hyllor, genom att kanske välja en speciell geometrisk design, kan vara en "självklar" lösning, men mycket elegant i sin stilrena och även mycket funktionella karaktär.

8. Skolådor

Ja, utrymmet under trappan kan "fyllas" med lådor, uppenbarligen måttbeställda, där man skulle kunna förvara alla sina skor. Att använda olika varje dag har aldrig varit så enkelt, snabbt och omedelbart.

Advertisement

9. Trappstegsbehållare

Trappstegen kan utnyttjas, använd bara din fantasi. De kan till exempel förvandlas till lådor där du kan förvara saker du inte använder så ofta, eller ditt husdjurs leksaker eller till och med det du behöver för att rengöra trappan. Valet är ditt, det viktiga är att skapa det.

10. Jag skulle verkligen vilja ha en tvättstuga

Vilket ställe skulle kunna vara bättre än trappan när det inte finns ett extra rum. Två dörrar stänger igen tvättstugan och döljer den för dina gäster, men titta vilket fantastiskt hörn med torktumlare och tvättmaskin. Helt enkelt unikt.

Advertisement

11. Det finns inget gästbadrum i huset...

Skapa den under trappan. Vilken nytta skulle du ha annars av det utrymmet? Det kanske är litet förstås, men tänk vad skönt att kunna peka på det när dina nära och kära när de ber dig om att få använda toaletten. En riktig fröjd.

12. Ett "grönt" hörn är vad som saknades i huset

Det saknades, ja, med den här idén kan du få en liten trädgård också inomhus. En härlig rabatt där du även kan lägga till detaljer vad gäller ljussättning för att skapa ett skuggspel som gör utrymmet helt unikt.

Advertisement

13. Litet hus? Använd alla utrymmen

Om ditt hus inte är enormt och du behöver få allt att passa in och få plats kan du välja ett pentry under trappan. Det kanske är litet, det är sant, men hur snyggt är det inte i det utrymmet?

14. Slappna av lite grann

Du har inget speciellt som du behöver placera i utrymmet under trappan, men du vill inte lämna det tomt. Skapa en relaxhörna genom att ställa dit en soffa. Välj tapeten noggrant så ska du se du vilken pärla du kommer att få i ditt hem.

Advertisement

15. Trappstegen förvandlas till hyllor

I det här fallet är lösningen mycket enkel och du kan sätta in hyllor för att placera föremål av alla de slag, böcker, silverföremål och foton som påminner dig om de bästa ögonblicken i ditt liv.

Massor av idéer för att få ut det mesta av utrymmena i ditt hem genom att göra din trappa unik och möblera på ett elegant, funktionellt, vackert, originellt och speciellt sätt. Hur har du optimerat det här utrymmet av ditt hem än?

Advertisement