Vill du ha en läcker, höstlig bordsdekoration? Kolla in dessa 13 fantastiska idéer

av Hilda Maria Morgan

17 Oktober 2023

Vill du ha en läcker, höstlig bordsdekoration? Kolla in dessa 13 fantastiska idéer
Advertisement

Hösten förknippas ofta med en årstid av tid tillbringad inomhus, slapphet och sömnighet. Löven faller, träden fäller sin mantel, det gröna överger oss gradvis, men lämnar plats för tusen andra färger som är unika. Brunt, orange, beige, rött: nyanser som förhäxar oss och överför värme, så är det bara.

Hösten är alltså en årstid som är ständigt under förändring och blir mycket mer intressant än den verkade. Det är därför vi inom vårt hus väggar vill återskapa de underbara förnimmelser som naturen ger oss under denna period. Hur man kan man göra det? Vi kan till exempel överväga läckra och eleganta bordsdekorationer som kommer att ge den där känslan av höst som saknades i våra hem.

Är du redo att låta dig förvånas över dessa 13 idéer?

Advertisement

1. Allt du behöver är en glasskål och några pumpor...

En mycket stilren och samtidigt mycket smakfull bordsdekoration kan bestå av en glasbehållare, rundad eller fyrkantig enligt dina preferenser, inuti vilken du kan placera några läckra orange pumpor och några andra detaljer som påminner om den här årstiden.

Advertisement

2. Ett sött litet djur?

Om du gillar djur i allmänhet och "skogsdjur" i synnerhet skulle du kunna vara intresserad av en sådan här lösning där till exempel en söt igelkott dyker upp vid sidan av naturliga element som blommor och löv. Underbart!

3. Färgkontrast för en elegant stämning

Färger hjälper oss mycket när vi ska dekorera vårt hem och även i det här fallet är de utmärkta för att ge en gnutta elegans när vi ska välja vår höstiga bordsdekoration. En vit vas med kontrasterande grenar inuti – bruna eller mörkorange skulle vara perfekta – och några andra element för att komplettera bilden. Visst blir det unikt?

4. En mycket originell bordsdekoration

Vad sägs om en bordsdekoration gjord av vatten och ljus? Du kan välja vilken typ av vas du gillar bäst, placera några orange löv eller andra höstfärger inuti, fylla den med vatten och låta några fina vita ljus flyta på ytan. Effekten blir väldigt chic.

5. Blommor, vilken passion...

Gillar du blommor och vill definitivt ha dem på bordet när som helst på året? Varför inte skapa en bordsdekoration som består av blommor i många olika nyanser. Med liten ansträngning får du en smakfull utsmyckning som kommer att glädja alla dina gäster.

Advertisement

6. En ljusslinga gör skillnaden

Ibland räcker det inte med att välja rätt färger, för att kombinera element som går passar bar ihop behöver man också framhäva deras skönhet, kanske med lite ljus. En ljusslinga kan vara rätt lösning. Sätt på mysbelysning i rummet, slå också på bordsdekorationen så ska du se vilken magisk effekt som kommer uppnås.

7. Ett hösttorn

Bordet som du ska placera kompositionen på är inte särskilt stort och du vill inte att det ska bli trångt, oroa dig inte, det finns en lämplig bordsdekoration. Du kan välja en hög, smal vas att fylla med små kottar, pumpor i olika färger och, varför inte, några färgglada bär. Visst är den fin?

Advertisement

8. Och om vi använde oss av frukt?

Vi tänker inte på det så ofta, men ibland behöver vi inte köpa så många saker för att försköna vårt hem. Vill vi ha en bordsdekoration som gör ett gott intryck och pyntar på ett snyggt sätt? Varför inte använda frukt. Apelsiner, mandariner och liknande kan bli huvudelementet i kompositionen att åtföljas av några mörkare detaljer. Kvistar, löv eller kottar skulle vara idealiska. Enkelt, snabbt, billigt och...gott!

9. En korkvas

Du har några torra grenar, några solnedgångsfärgade löv, men en detalj saknas: vilken? En bra idé att komplettera bordsdekorationen kan vara att fylla vasen med korkar. Deras färg, form och "lätthet" kommer att ge en fläkt av unik och delikat charm.

Advertisement

10. Trä fascinerar alltid

Om du gillar att ha naturen i ditt hem och även vill ha något av trä som påminner dig om träd, så kan en träskiva som bas för din bordsdekoration vara vad du behöver. På den kan du placera alla andra naturliga element som du gillar och ett tänt ljus kommer göra allt mycket mer romantiskt. Stämningen för er parkväll är klar.

11. Country och shabby bordsdekoration på samma gång

Orange, vitt och brunt är de dominerande färgerna i sådana kompositioner. En växt med orange blommor, pumpor som gärna får ingå i en höstdekoration och trä för att rama in allt. Vad behöver vi mer säga... ingenting, låt oss hellre välja det för vårt hem.

Advertisement

12. Vi vill verkligen ha ljus...

Och varför skulle vi, trots allt. Det finns många typer och vi kan välja de vi tycker bäst om för att fullända vår underbara bordsdekoration. Ljus, löv och pumpor är de perfekta inslagen för att få hösten till vårt bord.

13. Pumpa... pumpa... bara pumpa!

Det finns inget vi kan göra, pumpan är höstens huvudsymbol. Perfekt i köket för att tillaga många läckra rätter, denna frukt är också perfekt för att dekorera vårt hem. Inomhus eller utomhus kommer de alltid att ge den värme, den där romantiken och den där avkopplande atmosfären som vi alltid önskar uppnå.

Har du sett hur många idéer som kan hämtas från enkla naturliga element? Det finns oändligt med bordsdekorationer, det sista ordet är upp till dig och valet av det som fångar din uppmärksamhet mest, som närmar sig din smak mest och matchar perfekt med din inredning.

Nu är vi nyfikna, vilken skulle du vilja ha?

Advertisement