17 fantasifulla lösningar för att täcka element som ger vårt hem den gnutta elegans som saknades

av Hilda Maria Morgan

09 Oktober 2023

17 fantasifulla lösningar för att täcka element som ger vårt hem den gnutta elegans som saknades
Advertisement

Alla moderna hus är utrustade med element. De är väldigt vanliga, det är sant, men det är inte precis den vackraste elementet man kan se och det är normalt att man vill pryda dem på något sätt för att inte ha fula element i husets alla rum. Så vad kan man göra för att övervinna detta estetiska besvär?

Dessa 17 idéer kan vara ett universalmedel för att få elementen att "försvinna" från ditt hem, genom att dekorera varje rum på bästa möjliga sätt och i vissa fall göra dem ännu mer funktionella.

Advertisement

1. Vad sägs om en praktisk konsol?

Om du inte gillar elementet men du inte vill ha en sluten struktur och du behöver ett skåp för att "tömma fickorna" när du kommer hem, är det här en lösning som kan komma väl till pass.

Advertisement

2. Täck den med en trästruktur

Om du vill behålla designen på elementet, men inte vill att det ska se så grovt ut, kan du välja en mycket liknande struktur, men i trä och målad i den nyans som matchar resten av huset. Väldigt elegant!

3. Totalt gömd, men...

Ett skåp som täcker elementet helt är en bra idé för att göra rummet finare. Om du vill att värmen ska komma ut mer vid vissa tider skulle du kunna överväga en flyttbar dörr, så att du kan öppna den efter behov.

4. Struktur med spegel: WOW!

En struktur av det här slaget som helt täcker elementet och matchar inte bara med prydnadssakerna, utan också med spegeln, kommer att ge ditt hem den gnutta elegans som saknades och som alla kommer att avundas dig... utan att veta att det under finns en varm överraskning!

5. Behållarram?

Om du förutom att kamouflera elementet även vill lägga till lite extra möbler, prova en struktur som "kramar om" elementet. Ovanför den kommer du att få en bekväm stödyta, på sidorna två behållare för att förvara vad du vill.

Advertisement

6. Element i badrummet: hur man utnyttjar dem?

Värme är användbart för att torka vår tvätt och, särskilt under vintermånaderna, vet vi hur svårt det är att uppnå detta mål på kort tid. Alltså kan en struktur runt elementet för att torka tvätten vara mycket användbar.

7. Trä och järn: vilken kombination!

Järn och trä är två element som matchar varandra perfekt och inreder mycket trots sin enkelhet. Det räcker med att du placerar en liknande struktur på elementet så kommer man som med magi inte längre lägga märke till det.

Advertisement

8. Hylla med lådor

Om elementet står i korridoren och du vill försköna den passagen, överväg att sätta en hylla ovanför det, gärna med lådor för förvaring av små föremål, och lägg till en spegel eller en tavla. Underbart!

9. Element under fönstren...

I det här fallet kan du för att kamouflera elementet placera en fönsterbräda längst upp och ställa en växt där på för att ge den gnutta av grönt och skönt som behövdes just i den delen av huset.

Advertisement

10. "Jag vill inte att den ska synas"

Jo, sagt och gjort. En sluten lösning med små och vackra sidohyllor är vad du behöver. På så sätt kommer du aldrig att se elementet du hatade så mycket igen.

11. Lamellstruktur

En träkomposition med stora och separata lameller täcker inte bara elementet, utan låter dessutom värmen passera igenom lättare så att elementet gör sin plikt även om det inte syns.

Advertisement

12. Färgkontrast

För att försköna ett element räcker det ibland att sätta upp en struktur som kontrasterar kromatiskt med elementet och med resten av inredningen. I det här fallet skulle en chiaroscuro vara idealisk för att förvandla något som är riktigt enkelt.

13. Litet grönt hörn

Om du älskar växter, blommor och naturen i allmänhet kan du dra nytta av elementskyddet för att skapa ditt egna lilla gröna hörn. En detalj som kan ge nytt ljus åt miljön.

Advertisement

14. Bord under fönstret

En halvcirkel eller en rektangel kan vara formerna att välja mellan för att placera det där lilla bordet som behövdes precis under fönstret och för att täcka elementet. Placera en växt ovanpå eller någon annan prydnad och effekten blir underbar.

15. Enkel stödyta

Ibland krävs det inte mycket för att förvandla ett litet hörn av ditt hem. En stödyta, kanske i trä, kan ge ett nytt utseende som är modernt och chict på samma gång.

Advertisement

16. Element som blir ett skåp...

Denna lösning är perfekt för dig som vill maximera utrymmet i sitt hem, även om det är begränsat. Utan att ge dig själv gränser kan du överväga att stänga in elementet i ett skåp. Den nedre delen tas upp av elementet, den övre delen av hyllorna för att förvara det du vill. Två dörrar som stängs gör resten. Brilliant idé!

17. Lastpallen, vilken passion...

Lastpallar är återvinningens evergreen och även i det här fallet kan de inte saknas. Elementet du vill få bort kan döljas just bakom en av dessa. Vad tycker du om denna enkla, snabba och ekonomiska lösning?

Det finns många sätt för att få element att försvinna, det viktiga är att ge utrymme åt din fantasi och försöka matcha skyddet med resten av huset för att få en effekt av maximal elegans och funktionalitet.

Har du några täckta element i ditt hus? Hur har du gjort?

Advertisement