Vill du ändra utseendet på ditt hem? Varför inte börja med dörrarna...

av Hilda Maria Morgan

07 Oktober 2023

Vill du ändra utseendet på ditt hem? Varför inte börja med dörrarna...
Advertisement

En tid efter att vi bott in oss i ett nytt hem känner vi ett behov av att förändra något, kanske fräscha upp väggarna eller byta ut några inredningstillbehör. Det är det första man tänker på när man planerar vissa förändringar, det sista, även på grund av en kostnadsfråga, är dörrarna. Men tänk om vi berättade att en annan dörr skulle kunna ge ditt bo den "friska fläkt" du letade efter och till minimal kostnad? Tror du inte att det är möjligt? Du kunde inte ha mer fel.

Dessa 16 designidéer är det perfekta svaret på frågan vi just har ställt: ta en titt för att se att det är sant!

Advertisement

1. Gillar du att spela kort...

1. Gillar du att spela kort...

PATRONOOM/elo7

Om du brinner för kortspel kan detta vara en möjlighet att lägga till i din inredning. Det spelar ingen roll om det är hjärtan, klöver, spader eller ruter: välj vad du anser vara din lyckofärg och överväg att dekorera dörrarna till ditt hus med det, eller, för att få med alla fyra skulle du kunna du välja en till varje dörr. Vilken grej!

Advertisement

2. En gnutta av klassiskt

Om 1800-talsbyggnader fascinerar dig och du skulle vilja att ditt hem påminner om en svunnen tid, varför inte överväga en sådan här lösning för till exempel köksdörren? Effekten kommer att bli riktigt elegant.

3. Hur man får ett rum att verka större med bara en detalj

Om utrymme är det som saknas i ditt hem kan du välja en optisk illusion som ger känslan av rymd. En spegel på en dörr kan vara svaret du har letat efter. Titta på den underbara öppningseffekten.

4. Blommor... vilken passion

Om riktiga eller låtsasblommor är det du gillar mest, kommer en dekoration som denna definitivt inte att lämna dig oberörd. Några stiliserade detaljer, gärna i kontrast till dörrens enfärgade bakgrund, kommer att ge den naiva känsla som saknades i huset.

5. Flyktpunkt mot oändligheten...

5. Flyktpunkt mot oändligheten...

Windowpix/Amzon

Många bågar inuti varandra: men hur är detta möjligt? Blicken luras ibland och ger oss känslan av att stå inför ett scenario som är väldigt annorlunda än vad vi förväntade oss. Denna dekoration är ett exempel på detta. Vad tycker du?

Advertisement

6. "Jag kom inte ihåg att det fanns en trappa..."

Nej den fanns inte där, den har helt enkelt återskapats... på dörren. Allt är möjligt, allt du behöver är ett specialtillverkat lim och du är klar.

7. Vilken oväntad avkoppling

7. Vilken oväntad avkoppling

Pulaton

Om du saknar naturen medan du är i ditt stadshus då kan det här lilla tricket vara något för dig. Dekorera bara en dörr, kanske den i ditt sovrum, för att få känslan av välbefinnande i en trädbevuxen miljö som denna.

Advertisement

8. Är läsning din passion?

8. Är läsning din passion?

Pulaton

Om du gillar att läsa, du gillar att köpa massor av böcker och du vill att väggarna ska täckas med dem, men det inte är möjligt, varför inte överväga dörren? då skulle applicerandet av en självhäftande film som påminner om en tät bokhylla full av sidor att bläddra i vara något som skulle kunna göra dig riktigt glad. Vad tror du?

9. "Det behövs lite uppmuntran i livet..."

Om du saknar en boost för att starta dagen på bästa möjliga sätt, då är det dags att välja en fras och applicera den på sovrums- eller köksdörren. Det kan vara det första du läser när du vaknar och som ger dig klartecken att möta en ny dag av utmaningar med ett leende.

Advertisement

10. Några nyanser

Om pastellfärger och milda nyanser förtrollar dig särskilt, fundera på att färga dörrarna till ditt hem på detta sätt. Du skulle kunna välja en färg för varje rum och, om du gillar idén, matcha den till möblerna. Effekten kommer att bli underbar.

11. "Åh nej! Det tar aldrig slut!"

Fel! Serien startade aldrig, men det är bara en underbar optisk illusion som ger en oändlig känsla av djup. Vilken otrolig effekt!

Advertisement

12. Sugen på havet?

12. Sugen på havet?

wall art/Amazon

Är havet är det du gillar mest av allt, men vi kan ju inte alltid vara på semester? Tja, varför inte ta med havet in till ditt hem? Nej, vi skämtar inte, det är möjligt, men du får nöja dig med ett "torrt" hav fastlimmat på en av dörrarna. Men det är inte tokigt, det kommer att kännas precis som att du är på toppen av udden.

13. Ett extra fönster skadar inte...

Om du tycker att det finns få fönster i ditt hus, då är det dags att göra ett till, men utan att slå ner några väggar. Allt du behöver är ett slags klistermärke speciellt skapat för dörrar, och din miljö kommer att förvandlas.

Advertisement

14. "Se vilken måne..."

14. "Se vilken måne..."

ChezMax Store/Amazon

Alla har inte turen att ha ett fönster hemma där man kan njuta av det himmelska valvet, komplett med stjärnor och månen. Detta är ett sätt att få ett i ditt sovrum. Kanske med en reflektion av ljus på vattnet som skulle ge vilket rum som helst den gnutta romantik som saknades.

15. Se upp för katten!

Är den verkligen på väg in i huset? Men nej, det är bara en söt låtsaskatt som kikar in i rummet. Ett sätt även för den som inte kan ha ett riktigt husdjur, men som vill ha lite kattsällskap.

Advertisement

16. Glasdörr?

Om du har en glasdörr i ditt hem eller på kontoret och den ger dig känslan av en aseptisk och trist miljö, fundera på att dekorera den, kanske med löv, blommor eller andra naturliga inslag. Du kommer att se vilket resultat.

Att förvandla sitt hem kan verka vara ett enormt åtagande, men det betyder inte att stora ingrepp måste göras för att ge det nytt liv. Dessa dekorationer kan vara är idén vi behövde för att göra utrymmet där vi älskar att vila unikt, trevligt och avkopplande.

Vilka av dessa 16 idéer fångar ditt intresse?

Advertisement