Välkomna dina gäster med stil med dessa 13 förtrollande DIY-höstkransar

av Hilda Maria Morgan

28 September 2023

Välkomna dina gäster med stil med dessa 13 förtrollande DIY-höstkransar
Advertisement

Ytterdörren är vanligtvis helt enkelt ett slags redskap som används för att stänga tillträdesluckan till vårt hem, vilket garanterar maximal privacy och isolerar oss från temperaturer som är för höga eller låga och från oväder. Vi tänker sällan på att de faktiskt också är det första välkomnandet vi ger våra gäster och i många fall är avgörande för intrycket vårt hem ger.

Av denna anledning kan det vara en god idé att dekorera vår ytterdörr med kransar och dekorationer för att ge ett varmt välkomnande till dem som närmar sig vårt hem. Och vad skulle kunna vara ett bättre sätt än att följa årstidernas växlingar? Hösten ger oss intensiva färger som är perfekta för att inreda med värme och glädje, men om vi föredrar kallare toner som vitt, rosa och grönt framför de klassiska varma nyanserna av brunt, rött och orange kan vi ändå skapa underbara höstliga dekorationer.

Leta efter några intressanta idéer bland dessa 13 förtrollande förslag på DIY-höstkransar.

Advertisement

1. Klassisk krans av pumpor, kottar och löv

Vi börjar med den klassiska kransen av naturliga element: för hösten välj en cirkel av sammanflätade grenar och, för dekorationen, mångfärgade löv att kombinera med små dekorativa pumpor och kottar.

Advertisement

2. Söt dörrkrans

För ett roligare välkomnande, dekorera din dörr med mångfärgade löv och kottar och lägg till leende uppstoppade fågelskrämmor som hälsar dina gäster välkomna och söta små tygfåglar.

3. Sober och varm gör-det-själv-dörrkrans

För ett sobert välkomnande utan att ge upp värme, lek med bruna nyanser i en krans av nötter och kottar.

4. Skördes-krans

Hösten är skördesäsongen par excellence som förberedelse för vinterns påfrestningar. Så varför inte fira det med en dörrkrans? Enkel tunn trä- eller metallcirkel med strån av vete i basen kommer att skapa en liten och diskret, men otroligt meningsfull dekoration.

5. Mjuk gör-det-själv-krans

En mjuk krans av bruna juterosetter, kottar och pumpor i varma orange nyanser kommer att mjuka upp välkomnandet.

Advertisement

6. Kaskad av blommor

För de lataste kreativa personerna räcker det med en kaskad av orange grenar och blommor.

7. Fyrkantig dörrkrans

Vem har sagt att kransar måste vara runda? En fyrkantig träram, kanske täckt av mjuk jute, dekorerad med löv, blommor och kottar kommer att vara en originell dekoration men inte för den skull mindre vacker!

Advertisement

8. DIY-krans i blått

På tal om originalitet, hur skulle det se ut om dina pumpor och kottar färgades i nyanser av blått och ljusblått? Det skulle bli som en första varning för den kommande vintern, eller vad tänker du?

9. Tomte-dörrvakt

Huvudpersoner i många trädgårdar, trädgårdstomtar kan också bli effektiva dörrvakter. För höstversionen, gör en jutehatt och ett skägg av mångfärgade löv.

Advertisement

10. Mjuk inomhuskrans

För dörrar som vetter mot korridorer, prova med mjuka tygrosetter och pappers eller trädekorationer. Prova att varva den klassiska apelsinen med en sober i svart och vitt för en elegant och lekfull effekt.

11. Färgglada nötter

Om du vill vara lite vågad i ditt användande av färger, gör en krans av färgade nötter, varva de bruna skalens färg med gult och blått. En nyfiken ekorre som upptäcks med sina tassar bland ekollonen kommer att slutföra arbetet.

Advertisement

12. Shabby chic DIY-krans

Träklädnypor som visar hela färgskalan från vitt till svart dekorerat med blad och pumpor kommer att skapa en förtrollande krans i shabby chic stil.

Dekorerar du också dina ytterdörrar med kransar?

Advertisement