Dra nytta av den tidlösa charmen hos antika resväskor för att ge en vintage-känsla till inredningen

av Hilda Maria Morgan

25 September 2022

Dra nytta av den tidlösa charmen hos antika resväskor för att ge en vintage-känsla till inredningen
Advertisement

Att inreda med gamla föremål som kommer tillbaka till liv på helt oväntade och kreativa sätt är en trend som aldrig slutar att fascinera: tanken på att på ett genialiskt sätt integrera något som inte längre verkade göra någon nytta och på så sätt hålla kvar det hos oss under lång tid är en praxis som många gillar.

Bland de föremål som oftast lämpar sig för dessa kreativa inredningsidéer finns helt klart resväskor och gamla koffertar. Att se dem får en omedelbart att tänka på tidigare epoker, och du stannar upp och tänker på hur olika de var från de resväskor vi vanligtvis använder nu. Och vem vet var de har varit och vilka minnen de har bevarat! Skulle det inte vara härligt att fantisera så här då och då, bara tack vare ett inredningselement som skiljer sig från det vanliga? Om du tror det, ta en titt på idéerna nedan.

Advertisement

Ett färgglatt och mycket snyggt bord, där resväskan även fortsättningsvis kommer att erbjuda ett användbart fack för förvaring av föremål.

Advertisement

Beroende på vilken typ av ben du väljer kan äldre resväskor bli något modernt!

Hade du trott att en kompakt resväska även skulle kunna fungera som badrumsskåp, komplett med spegel, att placeras över handfatet?

En antik resväska, en sådan som är gjord av trä, är redo att bli till och med ett helt nytt barskåp.

Låga hårnålsben för ett soffbord gjort av en stor och robust resväska. Det passar till många olika stilar.

Advertisement

Och om du istället använder mer klassisk stil, så har du här en idé som skulle passa perfekt i ett mer romantiskt sammanhang, shabby chic.

Tänk om varje resväska passade perfekt in i facken på en gammal byrå, istället för lådor?

Advertisement

Resväskan som blir en sminkhörna: du lyfter på locket och hittar spegeln och alla dina produkter inuti. Men du kan också stänga den och använda allt som stödpunkt eller nattduksbord!

Resväskor av mindre dimensioner, staplade ovanpå varandra: det blir ett arrangemang som till exempel kan användas som bord bredvid soffor, fåtöljer eller sängar.

Advertisement

...Men det skulle också kunna bli ett inredningstillfälle för många intetsägande hörn av huset.

Och varför inte förvandla dem till små fåtöljer med mjuk stoppning?

Skulle du vilja möblera med antika resväskor?

Advertisement