De mest ovanliga föremålen som kan återvinnas för badrummet

av Titti Carlberg

24 Januari 2022

De mest ovanliga föremålen som kan återvinnas för badrummet
Advertisement

Om du tänker efter noga så finns det många gamla eller bortglömda föremål som kan återvinnas med kreativitet och förvandlas till ovanliga och originella inredningselement. Att ge ett andra liv åt föremål som vi tänker slänga är en idé för att ge sitt hem karaktär, är en praxis som ofta också är tillfredsställande, eftersom det låter dig möblera efter din personliga stil utan att behöva spendera en förmögenhet.

Från cyklar till gamla fönsterluckor, ta en titt på hur många föremål du kan använda för att inreda badrummet.

Advertisement

Ett gammalt träbord kan bli en bänk till handfatet i rustik stil, lämplig för handfat i keramik.

Advertisement

Tänk om det som håller upp träbänken istället är en gammal cykel? Det skulle verkligen vara en oväntad möbel i badrummet! Att ha tillräckligt med utrymme för att förvandla användbara föremål i andra sorters möbler, som till exempel en cykel under handfatet är en originell idé.

Gamla symaskiner är också väldigt populära som stöd för diskbänken och ger utan tvekan en mycket charmig vintagekaraktär.

Om du gillar idén att ge en nautisk touch till inredningen är rep ett idealiskt och mångsidigt element samt mycket enkla att installera. Du kan använda dem som en toalettpappersrullehållare med enkla väggkrokar.

Om du istället använder lite längre rep, upphängda på krokar eller ännu hellre knutna på en kloss, precis som de som finns vid båtar. Detta är perfekt i ett hus vid havet.

Advertisement

Andra vanliga och billiga saker som du enkelt kan använda för att dekorera badrummet är trälådor, bra till dina vardagliga prylar.

...eller som småhyllor för att lätt komma åt sakerna

Advertisement

En gammal trästol, från vilken en del av sitsen är avskuren och sedan hänger upp och ner, används som handukshållare på ryggstödet, medan sitsen blir en bekväm hylla.

En annan stor framgång för gör-det-själv-möbler: en stege, ännu bättre om den är utrustad med korgar!

Advertisement

Gamla fönsterluckor kan användas för att bygga hängande skåp.

...Eller som paneler med krokar för att hänga upp behållare så att du får ordning bland tandborstar, borstar och kammar.

Advertisement

Gamla lådor blir söta hyllor i shabby chic-stil

Vad har du för något annorlunda föremål som du kan återvinna på det här sättet?

Advertisement