Handdukar som inredningstillbehör: vik dem noggrant för att pynta badrummet

av Hilda Maria Morgan

15 November 2022

Handdukar som inredningstillbehör: vik dem noggrant för att pynta badrummet
Advertisement

Ett välmöblerat rum innebär alltid en perfekt balans mellan alla dess komponenter, från färgerna på väggarna, till möblernas dimensioner och former till utseendet på varje detalj och föremål som vi placerar där. När det gäller till exempel badrummet kan även handdukarna bidra till att ge en mer raffinerad och välkomnande känsla till rummet.

När vi går in på hotell och spa märker vi att de alltid är väldigt noggrant arrangerade, ibland på superscenografiska sätt, och du tänka i de banorna också för att göra ditt eget hem trevligare. Det kommer inte ens att behövas göra vem som vet vilka kompositioner: några få förberedelser eller enkla drag kan vara mer än tillräckligt.

Advertisement

Om du inte vill lägga för mycket tid varje gång du gör i ordning badrummet för att vika handdukarna i ordning, är det bättre att välja tillbehör som gör uppgiften enklare. Handduksringar är väldigt bekväma för detta ändamål.

Advertisement

Och om det finns lite mer utrymme tillgängligt på väggen eller på sidan av en möbel, så behöver ett par skenor, som håller handdukar väl åtskilda från större, inte ytterligare utsmyckningar: lägg bara tygerna väl utvikta och det räcker med det.

Tutorial via ucandostuff.com

Tutorial via ucandostuff.com

Handdukshållaren är vilken som helst, men du vill inte att den ska verka anonym? Du kan vika handdukarna så att de bildar en ficka i botten, då ser de snyggare men också lite mer sofistikerade ut. Perfekt för att ge ett mer sofistikerat utseende till badrummet när vi ska ha gäster på besök, utan alltför mycket ansträngning.

Om det handlar om ett långt handtag som löper längs en vägg, eller kanske under handfatet, kan du dra nytta av ett par handdukar i olika färger, som såklart passar möblerna, och helt enkelt placera de mindre ovanpå större, allt upphängt prydligt men enkelt, utan några som helst konstigheter.

Tutorial via ehow.com

Tutorial via ehow.com

Och vad sägs om att kombinera idéerna ovan? På samma handtag eller skena placerar du först den stora handduken för kroppen, helt enkelt vikt över sig själv, och ovanpå den hänger du den mindre, men hopvikt för att bilda en ficka.

Advertisement
Tutorial via ehow.com

Tutorial via ehow.com

Ett steg extra: samma grundidé som förra metoden, men den här gången jobbar vi med att göra den mindre handduken som vilar ovanpå den första riktigt dekorativ. För att göra detta är det tillräckligt att fylla fickan med en liten handduk, vikt för att likna formen på en solfjäder, med dragspelsveck.

Har du någon favoritmetod för att inreda badrummet med snyggt vikta handdukar?

Advertisement