Skoställ i hallen: 8 otroliga projekt för en snygg och prydlig hall

av Hilda Maria Morgan

31 Mars 2023

Skoställ i hallen: 8 otroliga projekt för en snygg och prydlig hall
Advertisement

Att ta av sig skorna så fort man går in i huset är en god vana som hjälper oss att hålla huset renare och mer hygieniskt. Eftersom skor alltid är i kontakt med marken samlar de på sig mycket bakterier, som oundvikligen sätter sig på alla ytor som de kommer i kontakt med, inklusive dina golv. Dessutom kan smutsen som fastnar i deras sulor skada golvytorna, särskilt de ömtåligare. Just därför är det lämpligt att alltid lämna skorna i hallen och bara röra sig i huset i strumplästen eller med tofflor.

Om hallen inte organiseras ordentligt riskerar den dock att förvandlas till en kaotisk ansamling av olika saker. Jackor, väskor, accessoarer och skor måste faktiskt ha ett väl definierat och organiserat utrymme. Det finns många möjliga lösningar som lämpar sig för hallar av alla former och storlekar, var och en anpassad till specifika behov.

Nedan föreslår vi 8 otroliga skoställsprojekt till hallen att köpa eller göra med gör-det-själv.

Advertisement

1. Små hyllor

En enkel lösning att göra och lämplig för små hallar är att hänga upp små hyllor på väggen. Belamringen reduceras avsevärt och gör att du kan förvara dina skor snyggt och prydligt utan att ta upp golvyta. Du kan också anpassa dem efter antalet skor den ska hysa, öka eller minska dem efter dina behov.

Advertisement

2. Bänk

Om det du letar efter är komfort, är en bänk något för dig. Du kan skapa den själv genom att göra om en kista eller hylla med kudde eller köpa en puff med behållare under eller också använda en enkel träbänk under vilken du placerar korgar eller lådor, eller radar upp dina skor. Släpp lös fantasin!

3. Återvunna trälådor

Om DIY är din passion kan du göra ett skoställ genom att återanvända gamla trä- eller plastlådor, som fruktlådor. Även i det här fallet kan projektet anpassas till antalet skor du behöver ställa där och du kan personifiera ditt skoställ genom att arrangera och färglägga lådorna så som du önskar.

4. Skohängare

En annan idealisk lösning för små hallar och för dem som inte vill ta upp golvyta är att montera krokar på väggen som du använder för att hänga upp dina skor. Bekvämt, snabbt, anpassningsbart och utrymmesbesparande.

5. Möbler med lådor

De lataste skulle kunna välja en möbel med lådor; som döljer skorna från insyn och underlättar uppgiften att ta ut dem när du ska gå ut.

Advertisement

6. PVC-rör

Om ditt ledord är återvinning, är de här tre sista lösningarna något för dig: den första som vi presenterar låter dig återvinna PVC-rören som du kanske har kvar från renoveringen av huset eller installationen av bevattningssystemet i trädgården. Klipp helt enkelt till rören till önskad längd och häng upp dem på väggen. Precis som i fallet med lådorna kan du välja form och färg att ge till din skohylla.

7. Galgar till skorna

Har du precis fixat till garderoben och bytt ut galgarna? Släng dem inte, återanvänd dem som ett skoställ. Skapa ett ställ genom att fästa galgarna på metallstöd som de som används till hyllor, det är en bekväm, originell och imponerande idé.

Advertisement

8. Plast-skolådor

Vi avslutar med en återvinningsidé med plastbehållare: du kan använda plastflaskor, tomma burkar, tvättmedelsflaskor eller större hinkar, som färghinkar. Häng helt enkelt upp dem på en vägg eller på en möbel för att få ett skoställ med detta återvunna material. Ett fint sätt att ge plast nytt liv, eller hur?

Vilken lösning väljer du till din hall?

Advertisement