Gör ditt hem muntrare med 12 förtrollande DIY-fjärilsdekorationer

av Hilda Maria Morgan

22 September 2023

Gör ditt hem muntrare med 12 förtrollande DIY-fjärilsdekorationer
Advertisement

Med sin färgstarka livlighet ger fjärilar glädje och frisk luft var de än landar och av denna anledning är de mycket uppskattade i utsmyckningen av de mest olika miljöerna, vilket skapar en avkopplande och avslappnad atmosfär att vila i. Färg är förvisso den första egenskapen vi tänker på när vi pratar om dekoration med fjärilar och det kommer utan tvekan att hjälpa dig att göra miljön vackrare, men om du föredrar mer neutrala nyanser kan du välja mjuka pastellfärger för att leka med former och material.

Perfekta för att dekorera miljöer avsedda för barn såväl som de som upplevs exklusivt av vuxna, fjärilar är perfekta för att föra in sagor och deras magi till ditt hem och ge dig trevliga stunder av avkoppling i en mer fridfull och naturlig miljö. Oavsett din stil är vi säkra på att du kommer att hitta den mest passande dekorationen för dig.

Nedan visar vi 12 förtrollande DIY-fjärilsdekorationer att hämta inspiration från.

Advertisement

1. DIY-fjärilsris

Ett fjärilsris som bordsdekoration eller prydnad skulle vara en riktig fröjd för ögonen. Skaffa några grenar och förbered fjärilar med det material du föredrar, de kommer att ge färg och liv till vilket rum som helst.

Advertisement

2. Pappersfjärilar

Om du vill skapa en delikat och romantisk atmosfär, gör några vackra pappersfjärilar. Tidningspapper, tidskrifter, gamla böcker som du aldrig kommer att läsa igen: det finns många råvaror som du kan använda för dina dekorationer. Snöre som antenner slutför projektet på ett förtjusande sätt, du kan använda dem för att dekorera vilket område som helst i ditt hem.

3. Ett DIY-fjärilskaskad

En utmärkt idé för en takdekoration är att skapa färgglada och livliga kaskader av fjärilar. Monokromatiska eller regnbågsfärgade, de kommer att vara perfekta för alla rum, från barnkammaren till terrassen.

4. Dekorera kreativa projekt med DIY-fjärilar

Lägg till sagomagi till dina DIY-skapelser genom att lägga till milda fjärilsvingar; på pennhållare, blomkrukor och redskapshållare kommer de att se ljuvliga ut.

5. DIY-kransar med fjärilar

På våren som på hösten kan fjärilar att vara de perfekta huvudpersonerna i dina dörrkransar.

Advertisement

6. Dekorativa ramar

Unna dig romantiska drömmar med enkla vita ramar som innehåller pappersfjärilar, hängande på väggen ovanför din säng garanterar de dig söta drömmar.

7. Delikata och romantiska fjärilar

Spets och rep hjälper dig att skapa delikata och romantiska fjärilar om du letar efter en dekoration i neutrala toner.

Advertisement

8. En magisk spegel

Att titta på dig själv i spegeln blir trevligare om din bild är omgiven av romantiska fjärilar.

9. Avkopplande läshörna

Skapa en avkopplande läshörna genom att ta med en del av skogen in i ditt hem: boksidor, färgglada fjärilar och kvistar av murgröna eller krukväxter hjälper dig att genomföra detta projekt.

Advertisement

10. Väggvashållare

Tänk om fjärilarna blev söta vashållare att fästa på väggen?

11. Broderade fjärilar

Om du älskar broderi, ta med fjärilar till dina projekt: du kan använda dem för att dekorera korgar och behållare.

Advertisement

12. Dekorera möbler med DIY-fjärilar

Tänk om fjärilar landade på dina möbler? Måla dem med stenciler eller limma fast dem med decoupage, de kommer att ta med sig sin glädje överallt.

Har du sett hur enkelt det är att dekorera med fjärilar?

Advertisement