Vill du dekorera väggen bakom sängen på ett originellt sätt? Här följer 14 fantastiska idéer

av Hilda Maria Morgan

15 September 2023

Vill du dekorera väggen bakom sängen på ett originellt sätt? Här följer 14 fantastiska idéer
Advertisement

Är du en kreativ person, tycker du om att hitta på nya saker och testa dig fram i byggandet av många inredningslösningar till ditt hem? Om svaret är ja, då vet du hur viktigt valet av material, färger och arrangemang är. Av alla rum i huset är sovrummet det där vi sover, vilar och laddar om oss för att möta en ny dag. Just därför är det normalt att lägga mycket uppmärksamhet på det och kanske ändra något då och då.

Det finns många lösningar för att inreda den här miljön på ett speciellt sätt och om det du gillar mest är väggen bakom sängen så är det dags att upptäcka 14 idéer för att göra den unik och originell. Redo att bli mållös?

Advertisement

1. Trädetaljer för att ge en nyans av shabby...

Om du särskilt gillar trä kan den här lösningen vara något för dig. Det spelar ingen roll om det är ljust eller mörkt, valet är personligt och utgår även från resten av huset. En enkel vägg täckt med detta material kommer att ge ditt rum den touch av originalitet som du så önskat. I kontrast till en total white kommer den att göra varje stund av vila ännu mer behaglig.

Advertisement

2. Brinner du för broderi?

Om sömnad och broderi i allmänhet är det som lockar din uppmärksamhet mest av allt, så är en sådan sänggavel det som kommer göra dig lycklig. Mönstrets vithet i kontrast till den mörka väggen bakom kommer att ge en unik känsla till sovrummet.

3. Några nischer och du är klar.

Om en slät och kal vägg inte är vad du gillar att se när du kommer in i ditt rum, då kan du överväga en lösning som denna. Inga möbler behöver läggas till i det här fallet utan allt handlar om små och stora nischer skapade i själva väggen. I dessa utrymmen kan du placera böcker och de föremål som du gillar mest och om det lockar dig att leka med ljussättning så är dolda spotlights den detalj som saknades. En större central nisch kan rama in sängen och för att dekorera den kan du välja ett mönster som kanske matchar överkastet eller andra element i rummet.

4. Geometriska former? Ja tack.

Älskar du geometri och raka linjer? Här är lösningen för dig. Använd en vägg i den färg du föredrar och några parallella eller korsande linjer för att skapa en mycket modern, härlig och minimal miljö.

5. Citat och fraser för att göra miljön unik

Om du är svag för citat och du gillar att ha dem på dina väggar, då är det här rätt idé. Både i form av självhäftande former och som tavlor att fästa på väggen, det är den perfekta detaljen för att alltid ha med dig orden från din favoritförfattare, eller favoritlåten eller något annat betydelsefullt citat.

Advertisement

6. Har du inte plats för en trädgård? Inga problem...

Tycker du att blommor och växter det vackraste som finns och vill du se dem överallt? Måla väggen bakom din säng på detta unika och muntra sätt. Alla som kommer in i ditt rum kommer bli mållösa.

7. Spegel, spegel på väggen där...

Ljusspel, reflektioner och fördubblingar: mycket kan uppnås genom att arbeta med speglar. Om det är ett element som du verkligen gillar, försök då att omsätta en lösning som denna i praktiken. Det kommer att göra ditt rum speciellt.

Advertisement

8. Vilket vackert bergslandskap...

Berg ja, naturligtvis, men inte realistiska, bättre att stilisera dem och ge rummet den modernitet det behöver. De är ett utmärkt alternativ till klassiska natur- och miljölandskap. Vad tycker du?

9. Tegel bakom sängen?

Varför inte. Det är lösningen för de som älskar arkitektur, material och för att ge rummet en avgjort okonventionell känsla. Det räcker med några detaljer eller hela väggen dekorerad på detta sätt för att få ett sovrum att bli annorlunda än det "klassiska".

Advertisement

10. Jag vill alltid ha naturen med mig...

Om känslan du gillar att uppleva är att vara utomhus, bör du välja en naturlig lösning till ditt sovrum. Det kommer att ge dig en känsla av välbefinnande och avkoppling som du aldrig har upplevt. Gillar du det?

11. Bakgrundsbelysta hyllor... vilket skådespel!

Är inte detta en riktigt verkligt originell inredningslösning? Svaret är förstås personligt, men vi måste erkänna att en lösning med tegelstenar, hyllor och osynliga spotlights som denna skapar en mycket elegant effekt och gör sovrummet riktigt intressant.

Advertisement

12. Bågar och....

Gillar du slingrande och rundade arkitektoniska former? Varför inte placera en båge bakom din säng. För att berika den kan du belysa den, sätta in hyllor för olika föremål eller lägga till det mönster du gillar bäst. Vad väljer du?

13. Växter vilken passion.

Om du har gröna fingrar och du upplever det avslappnande att ta hand om dina växter och ha dem i varje hörn av ditt hem, varför inte då placera några i sovrummet också? En grön lösning som ger din miljö den skönhet den behöver.

Advertisement

14. Matchande vägg och kuddar: det är möjligt!

Oavsett om trä är det du gillar bäst, eller något annat material, så är det alltid trevligt att kunna matcha färgen på väggen bakom sängen med kuddarna, mattan eller andra detaljer i utrymmet.

Så, vilka av dessa lösningar skulle du vilja tillämpa i ditt sovrum?

Advertisement