Ordna om kökshyllorna samtidigt som du får saker nära till hands: 10 fascinerande idéer

av Hilda Maria Morgan

31 Augusti 2022

Ordna om kökshyllorna samtidigt som du får saker nära till hands: 10 fascinerande idéer
Advertisement

Att ha ett snyggt och prydligt kök är viktigt för att kunna laga mat i lugn och ro och utan problem, samt vara fint för gäster och familjemedlemmar. Idag med allt mindre utrymmen känns detta behov mer än någonsin. Det är därför det blir av grundläggande betydelse att hitta praktiska lösningar för att behålla allt som behövs för en perfekt användning av denna miljö.

Hyllor, krokar, skenor, behållare och arbetsytor blir mycket viktiga hjälpmedel för att omorganisera utrymmena på bästa möjliga sätt; om vi vill ge utlopp åt vår kreativitet kan vi skapa underbara gör-det-själv-föremål för att göra köket mer personligt, men det finns också många färdiga lösningar som kan köpas. Här är 10 fascinerande idéer som vi har valt ut åt dig.

Advertisement

1. Verktygskannor

Till dina köksredskap kan du återanvända gamla kannor: du slipper slänga ut ett gammalt föremål, du kommer att inreda ditt hem med en känsla av vintage och du har allt du behöver i ordning men alltid nära till hands.

Advertisement

2. Hörnhyllor

För att dra nytta av det oanvända utrymmet i hörnen kan du sätta dit hörnhyllor för att förvara redskap, kryddor, kryddor eller fat.

3. Multipelhylla

Vad sägs om en multipelhylla för dina små apparater och annat du behöver för att arbeta i köket? Beroende på vilket utrymme du har tillgängligt hittar du något för alla smaker: runt, kvadratiskt eller rektangulärt, med två eller tre hyllor, i trä, plast, metall eller blandade material. Leta efter den som bäst passar dina behov och ditt kök!

5. Vägghängd fruktkorg

Fruktkorgar tar vanligtvis mycket plats och man vet aldrig var man ska ställa dem, men hänger man upp dem på väggen blir de ett underbart designobjekt och samtidigt får du bort röran!

6. Hänghyllor

Det går att hitta många typer av hängande hyllor att köpa. Enkla hyllor eller krokar för att hänga upp koppar eller redskap, de är väldigt bekväma att hänga på hyllor och väggskåp för att få fler hyllor och få mer plats!

Advertisement

7. Platsbesparande hyllor

Du kan även hitta hyllor med krokar att hänga på dörrar och möbler. Något att ta ställning till: på kylskåpet, bakom dörren, i det tomma utrymmet nära köksskåpet... hur mycket mer utrymme kan du använda med en av dessa hyllor?

8. Kryddställ

Varför inte använda insidan av dina skåpsdörrar som ett kryddställ? Dina kryddburkar kommer alltid att vara uppradade och inom räckhåll. Och ditt skåp kommer att vara fritt för att rymma andra produkter!

Advertisement

9. Häng burkarna i locken

Genom att fästa locken på burkar på väggen eller på den nedre delen av väggenheterna med en liten skruv eller med hjälp av magneter kan du förvara dina produkter upphängda, och undvika att ta upp plats både i skåpen och på bänkskiva. Denna lösning är perfekt för kryddor, men är också mycket bra för torra livsmedel: baljväxter, pasta, ris, mjöl. Allt du behöver göra är att ta bort dem från originalförpackningen och lägga dem i behållaren!

10. Hyllor på fönstren?

Om du fortfarande saknar plats, vad sägs om hyllorna vid fönstren? Du kan placera dem runt ramen eller framför glaset om det inte öppnas invändigt. Det finns även flyttbara hyllor som kan fästas i hörnet av fönstret. Möjligheterna är oändliga!

Vilka av dessa knep har du redan använt i ditt kök? Vi slår vad om att du nu kommer att ordna om alla utrymmen!

Advertisement