10 idéer att kopiera för färgglada och fängslande mittpunkter i sommar

av Titti Carlberg

05 Juli 2024

Advertisement

Färg och glädje i mitten på bordet: det är dekorationerna i mittpunkten som vi föredrar att se under de varmaste månaderna på året. Något som påminner om den soliga och roliga atmosfären, den typiska ljusstyrkan för den tiden, att dra nytta av färgerna, blommorna och säsongens frukter. Men även grönsakerna! Låt oss tillsammans se några idéer så du får inspiration för att göra ett fantastiskt intryck vid varje lunch och middag i sommar.

1. Citrontriumf

Video tutorial via @jossandmain/Instagram

Det finns inget som är så somrigt som klargula citroner, så ta många av de större och saftigare, placera dem i en keramikskål, även i en liten. Leta efter den perfekta balansen för att hålla ihop dem och balansera dem så att de hålls ihop, dekorera sedan med gröna tunna kvistar av eukalyptusblad som i detta inlägg, men du kan också välja andra växter som är lätta och smidiga, till och med ormbunksblad.

Advertisement

2. Enkelt gult

https://www.instagram.com/p/Bz...

Har du bråttom? Ta en bricka och fyll den med citroner, det är det enda som behövs. Men om du har möjlighet att sätta några gula blommor i en vas blir resultatet ännu bättre.

3.

@bigbash_events/Instagram

För den som vill ha något lite mer genomarbetat, men enkelt, till utseendet, är detta en idé som kan passa: häll vatten i en vas av glas, fyll på med dekorativa pärlor och sätt blommor mellan dem. Den fyrkantiga vasen på bilden har designats av creator @bigbash_events och finns även i andra former. Det viktiga är att de valda blommornas kronblad kommer fram tydligt uppifrån.

Du behöver blommor som har en lång stjälk utan kvistar och blad, därför är rosor av arten tea bra, men även solrosor, lavendelkvistar och så vidare. Stjälken kommer att försvinna bland de färgade pärlorna, vilka även fungerar som ett stöd för att hålla stjälken upprätt!

4. Ananas i version super POP!

@thesouthernholidayhome/Instagram

Ännu en frukt som skriker sommar: ananasen! Tillsammans med vatten- eller honungsmelon, är det en av dem som ofta används för att rymma blomdekorationer inuti. Men de kan fungera som dekorationer utan tillbehör: se hur super POP de blir om vi målar dem med neonfärgade sprayfärger. De kan också fungera på urholkade (naturligtvis efter att du har tagit bort allt fruktkött och ätit upp det)!

5. Citrusfrukters färger och dofter

@terri_cnudde/Instagram

Citrusfruktskivor är väldigt dekorativt i sig själv och kräver inget annat: vi kan placera dem för att fylla utrymmet i två koncentriska glas, placerade inuti varandra och det bästa är om det invändiga är mindre än det yttre. Om det inte är glas kan de vara en kombination av blomvaser eller andra liknande behållare. Lägg sedan till ett par gröna blad av några inomhusväxter (men även blommor om så önskas) och inget annat.

Advertisement

6 Sparris mitt på bordet?

@suzannezinggstyle/Instagram

Javisst, det är självklart att även rå sparris är en utmärkt lösning för en ovanlig men oemotståndlig mittpunkt. I kombination med tunnskaftade vilda blommor som spirar bland dessa läckra grönsaker (som vi i alla fall kan laga nästa dag) fungerar de utmärkt. Och den perfekta touchen i detta förslag är bandet som påminner om nyanserna av de vilda blommorna!

7. En mittpunkt att äta

@host_to_perfection/Instagram

Att kombinera nytta med nöje: säsongens frukt fint uppskuren, konstnärligt arrangerat mitt på bordet med ostar, kex och andra delikatesser som sedan blir en del av måltiden!

Advertisement

8. Plantor, i kruka!

Video tutorial via @host_to_perfection/Instagram

Vill du utnyttja skönheten av en växt som inte är avsedd att dö inom en snar framtid som snittblommor? Använd en krukväxt! Hitta bara en behållare som är tillräckligt stor för att innehålla en eller flera, och se sedan till att bara bladverket är synligt, som i det här exemplet med några fantastiska blå hortensior.

9. Levande komposition som mittpunkt

@willowandpearls/Instagram

Ett annat exempel i samma linje, de växter som kommer att fortsätta växa långt efter dagen för lunch- eller middagsbjudningen, placerade i ett exceptionellt stöd, som en silverfärgad kopp. Men samma sak fungerar även med en servis och föremål som återvunnits som cachepot.

Advertisement

10. En idé som även fungerar utomhus

Tutorial via skiptomylou.org

Har du en skål som du kan fylla med blommor utomhus? När du gör detta lämnar du plats i mitten för en stor glasburk där du vid behov kan ställa ett stearinljus, kanske också ett ljus mot myggor. Här har du alltid en mittpunkt redo att användas på balkongen eller i trädgården.

Vilken idé vill du testa i sommar?

Advertisement