Få bort dålig lukt från kläder och tvättmaskin för alltid med denna produkt i tvättmedelsfacket

av Hilda Maria Morgan

11 Augusti 2023

Få bort dålig lukt från kläder och tvättmaskin för alltid med denna produkt i tvättmedelsfacket
Advertisement

Det händer ibland att vår tvättmaskin avger en dålig lukt, precis som vår tvätt ibland kan komma ut ur tvättmaskinen med en fuktig eller unken lukt. Detta beror på att tvättmedels- och sköljmedelsrester kan samlas i vår tvättmaskin, vilket i förlängningen gynnar spridningen av bakterier och mögel som leder till utvecklingen av dålig lukt.

Regelbunden rengöring av tvättmaskinen är avgörande för att säkerställa att vår apparat alltid hålls i optimala förhållanden, vilket garanterar maximal prestanda. Men hur kan vi göra om skadan redan är skedd?

Med ett enkelt gör-det-själv-rengöringsmedel kan du lösa detta irriterande problem på nolltid. Vi visar receptet nedan.

Advertisement
Creativo

Creativo

En mycket effektiv ingrediens för att eliminera dålig lukt är citron, en billig produkt som är enkel att hitta men med oändliga välgörande egenskaper. Du kan enkelt göra ditt eget rengöringsmedel genom att pressa två citroner och blanda med 200ml vatten och en tesked bikarbonat. Blanda noggrant alla ingredienser tills en homogen lösning bildas, använd den sedan för att rengöra tvättmedelsfacket enligt följande:

  • ta ut brickan från facket och placera den i en behållare som är stor nog att rymma den helt;
  • blöt den med den tidigare beredda lösningen, var särskilt uppmärksam på sköljmedelsfacket; i själva verket är det just här som resterna deponeras mest och mögel och bakterier oftast utvecklas;
  • låt ligga i under 10 minuter så att ditt rengöringsmedel löser upp all ackumulerad smuts; vid särskilt envis smuts, slå in brickan i en plastpåse och låt verka i cirka 15 minuter;
  • skölj noggrant med ljummet vatten, gnugga de mest ingrodda fläckarna med en gammal tandborste, rengör noggrant varje springa;
  • när dessa operationer har slutförts kommer tvättmedelsfacket att vara helt ren och parfymerad och redo att sättas tillbaka i sitt hölje.

Du kan göra detta ungefär en gång varannan månad, öka frekvensen till en gång i månaden om du använder tvättmaskinen oftare. Regelbunden användning av citron gör att du alltid kan hålla din tvättmaskin helt ren och sanerad. Och dålig lukt kommer vara ett minne blott.

Kände du redan till denna otroliga kraft av citron?

Advertisement