Tejp och klädnypor: vad händer om vi kombinerar dem för att skapa ordning i vårt hem?

av Hilda Maria Morgan

25 Juli 2023

Tejp och klädnypor: vad händer om vi kombinerar dem för att skapa ordning i vårt hem?
Advertisement

Ibland finns det områden i huset som vi bara inte lyckas ordna upp, där föremål ständigt är i en enda röra, vilket orsakar oss en hel del problem när vi behöver använda dem. Och även om vi lovar oss själva gång på gång att vi ska hitta en lösning för att förbättra dessa ögonblick i vår vardag skjuter vi av en eller annan anledning ändå upp det.

Om du befinner dig i den här situationen kan du trösta dig själv: du är inte den enda som upplever detta. Men det finns en ännu större tröst redo för dig, nämligen det faktum att vi ofta kan lösa problem och förenkla vår vardag i vårt hem endast med några få åtbörder, med endast lite pengar och framför allt en minimal ansträngning. Som vaddå? Tack vare enkla föremål som vi alla har till vårt förfogande och tack vare praktiska knep som vi inte tänkt på tidigare. Nedan vill vi presentera ett som säkerligen kommer att revolutionera en vrå av köket åt vilken vi inte alltid ägnar rätt uppmärksamhet. Låt oss se vad det kan vara.

Advertisement
Creativo

Creativo

Att hålla ordning på de områden av huset där vi ofta utför aktiviteter är väldigt viktigt: för att utföra allt vi ska göra på bästa möjliga sätt behöver vi ha olika föremål och redskap nära till hands, så att de är redo att användas och lätta att ställa utan att skapa kaos. Att tänka och agera på det här sättet är också mycket användbart för att spara tid, och på samma sätt hjälper det oss att göra det vi måste göra bättre, särskilt i en miljö som köket.

När vi diskar vill vi till exempel att allt ska vara så enkelt och gå så snabbt som möjligt. Själva uppgiften är inte en av de mest omtyckta av de som utför hushållsarbetet, och vi har inte alltid en diskmaskin eller ett kök som är tillräckligt stort för att vi ska kunna ta och lägga undan allt utan att orsaka en ful och opraktisk röra. Då kommer några vanliga föremål till vår undsättning: för att lösa vissa utrymmesproblem och organisera diskandet på bästa möjliga sätt räcker det med tejp och klädnypor.

Advertisement
Creativo

Creativo

Alla har vi dessa föremål hemma, så de kommer definitivt inte att vara svåra att hitta. Alltså: om vi applicerar tejpen på "väggarna" innanför våra köksskåp, som till exempel det som finns under diskhon, och sätter några klädnypor ovanpå tejpen, kommer vi genast att få en mycket praktisk gör-det-själv-objektsupphängare som är tillgänglig, anpassningsbar till alla möbelstorlekar och till alla utrymmen där den skulle kunna behövas. Tejpen kommer att hålla upp klädnyporna, och klädnyporna kommer att hålla ordning på disksvampar, trasor, handskar, diskborstar och allt annat som vi kan behöva för att diska eller städa och skapa ordning och reda i köket.

Självklart är det inte "obligatoriskt" att använda det här knepet i köket och i de förvaringsutrymmen som finns där: med tanke på dess praktiska funktion skulle vi kunna använda detta knep i vilket annat rum som helst i huset där vi kan behöva något för att hålla ofta använda föremål på sin plats i ordning och reda. Klädnypor är faktiskt perfekta för att organisera och hänga upp lösa sladdar och mycket annat. Och förutom deras praktiska och organisatoriska implikationer är de också fina, särskilt de i trä, och kan ge en känsla av originalitet och kreativitet till våra rum.

Så vad väntar du på? Det är dags att skapa ordning och reda!

Advertisement