Den effektiva metoden för att rengöra gulnade kuddar och få dem att bli vita igen

av Hilda Maria Morgan

02 Juli 2023

Den effektiva metoden för att rengöra gulnade kuddar och få dem att bli vita igen
Advertisement

Med tidens tand och på grund av användning tenderar sänglinnen naturligt att gulna. Våra kuddar i synnerhet samlar på sig många gula fläckar över tiden, främst orsakade av användning, av svett, kropps- och hårprodukter och på grund att man för sällan byter örngott.

Så vad kan du göra när du upptäcker att dina kuddar är fläckiga och gulnade? Innan du byter ut dem, prova att tvätta dem med en mycket effektiv metod. Även i denna svåra rengöringsuppgift kan de redan kända naturliga medlen hjälpa oss med deras desinficerande och rengörande effekt. Några enkla knep räcker för att göra dina kuddar vita igen, även genom att helt enkelt tvätta dem i tvättmaskinen eller för hand.

Nedan föreslår vi en effektiv metod för att få till och med de mest gulnade kuddarna att bli vita igen.

Creativo

Creativo

Låt oss först av allt börja med förtydligandet att inte alla kuddar kan tvättas i tvättmaskinen: använd den korrekta tvättmetoden genom att noggrant läsa på etiketten på kudden.

Innan du går vidare till tvätt, lägg kudden i blöt i varmt vatten till vilket du har lagt till en av följande ingredienser:

  • vinäger och bikarbonat: blanda 90 g bikarbonat med 125 ml vinäger i varmt vatten och låt kuddarna dra där i under några timmar;
  • citronsaft: en annan mycket effektiv produkt för fläckborttagning, blanda saften från 6 citroner med varmt vatten och låt dina kuddar dra i några timmar innan du tvättar dem;
  • tea tree olja och bikarbonat: för en större desinficerande effekt kan du lägga till 100 g bikarbonat och 1 matsked eterisk olja av tea tree till det varma vattnet.
  • väteperoxid och citron: slutligen, även 10-volyms väteperoxid är ett utmärkt blekmedel för kuddar; blanda 250 ml väteperoxid med citronsaft i varmt vatten och låt kuddarna dra tills det är dags att tvätta dem.

För kuddar som kan tvättas i tvättmaskinen, ställ in ett kort program på en låg temperatur med låg centrifugeringshastighet.

För handtvätt däremot, gnugga efter blötläggningen in kudden med ett neutralt tvättmedel och skölj den noggrant med rikligt med varmt vatten.

Låt i båda fallen dina kuddar lufttorka, sprid ut dem på en horisontell yta och se till att de är helt torra innan du lägger tillbaka dem i sängen.

Vilket sätt föredrar du för att bleka dina tyger?

Advertisement