10 magnifika idéer för att försköna huset och trädgården med hortensior

av Hilda Maria Morgan

03 September 2023

10 magnifika idéer för att försköna huset och trädgården med hortensior
Advertisement

Redan innan man går in i ett hus lägger man märke till grönskan som omger det: trädgården. Av denna anledning bestämmer sig många för att noggrant ta hand om sin gräsmatta och speciellt sina växter. Om det gröna på en vacker gräsmatta faktiskt är behagligt och avkopplande för ögat, är det ännu mer fantastiskt att beundra mästerligt placerade blomsterdekorationer.

Runt huset, längs hela uppgången eller helt enkelt i stora krukor vid ingången till huset, blommor ger ett elegant och glädjefullt utseende: låt oss tillsammans se några av de mest originella förslagen växtälskare som drar fördel av de vackra hortensiorna.

Advertisement

1. Inklädda hortensiakrukor med vävda originella material

Advertisement

2. Hortensior använda som bordsdekorationer med hjälp av små glasburkar

3. Krukor med hortensior i trädgården

Ett av särdragen hos hortensior är att de finns i olika färger: en bra idé kan vara att varva de vackra färgerna hos denna blomma för att skapa en kontrast som förvånar åskådarna. Testa till exempel att placera pastellfärgade hortensior i stora krukor bredvid andra som är röda, lila eller rosa: resultatet blir fantastiskt.

4. Hortensior som en elegant bordsdekoration: omöjlig att inte uppskatta

5. Stora krukor med hortensior på sidorna av entrén till huset: ett perfekt förrum för att välkomna gäster

Advertisement

6. När blommor blir en riktig konstnärlig utställning att vara stolt över

7. En annan intressant idé är att odla en riktig hortensiablomsterbädd

Vi påminner dig om att hortensior är blommor som behöver vård och omsorg, till exempel rekommenderar man att de beskärs efter det tredje levnadsåret. Vidare är det nödvändigt att se till att ta bort de dåliga grenarna och de torra och vissna blommorna.

Advertisement

8. Hortensiarabatter längs en trappa: så att man "stiger" mot välbefinnandet

9. Hortensior för att avgränsa och omge hela ditt hus: det är som att vara omgiven av ett upplopp av färger

Advertisement

10. Hortensior som kantar en gångväg: det är lika förtrollande som i en saga

Om du är intresserad av att alltid ha denna praktfulla blomma i din närhet, så berättar vi hur man förökar den: operationen sker genom att klippa eller genom att klippa en del av växten cirka 15 cm bort från de blommande grenarna. Sticklingarna ska läggas i ett pulver med ett rothormon för att främja rottillväxt.

Nästa steg är att transplantera dem i en kruka där det finns bördig jord och sand, täck dem sedan med ett plastark och se till att jorden alltid förblir fuktig. Efter cirka fyrtio dagar kommer de första skotten att dyka upp och plantorna kan därför överföras antingen till krukor på cirka 10 cm i diameter för att placeras utomhus eller direkt planteras i marken på ett skyddat – helst skuggigt – område utan plötsliga drag och frost.

Advertisement