6 tips från organisationsproffs för ett ständigt välstädat hem

av Hilda Maria Morgan

01 Juni 2023

6 tips från organisationsproffs för ett ständigt välstädat hem
Advertisement

I en ideal värld borde allt som är värdelöst, trasigt eller inte har använts efter en viss tidsgräns automatiskt försvinna från våra hem och omedelbart falla i glömska och lämna våra hem ständigt perfekt städade och organiserade. I verkligheten behöver vi tyvärr ta hand om den otacksamma uppgiften att periodvis omorganisera huset, som ofta gör att vi överfalls av känslor och känner oss bundna till föremål som vi egentligen borde göra oss av med.

Vi vet alla hur svårt det är att slänga ytterligare ett viktigt tillbehör, som dock aldrig har varit till någon nytta för oss. Av denna anledning finns det proffs som alltid är redo att ge oss stöd i dessa situationer och som delar med sig av värdefulla råd ​​för att hjälpa oss göra våra hem mer effektiva och bekväma.

Här kommer 6 tips från proffs för ett ständigt städat hem.

Advertisement
Pexels

Pexels

Det finns 6 saker som proffsen rekommenderar att du gör dig av med på en gång för ett prydligare hem:

1.       Utgångna saker: hur många kontrollerar med jämna mellanrum vårt skafferi, kasserar utgången mat, kosmetika eller rengöringsprodukter? Det här är ett bra sätt att starta en allmän omorganisation eftersom det låter dig förstå vad du verkligen behöver och vad som istället kan elimineras eller som du kan undvika att köpa.

2.       Saker som inte har använts på minst ett år: vi är säkra på att om du tittar igenom alla dina rum och garderober kommer du säkert att hitta något som har legat oanvänt i månader eller till och med år. Det kan vara gamla kläder som vi hoppas kunna använda igen i framtiden, skor som är för obekväma, men också kökstillbehör som verkade oundvikliga för oss vid köptillfället, men som i praktiken aldrig behövts. Tycker du inte att det är dags att göra sig av med dem för att få ut mer plats?

3.       Gamla eller udda saker: oavsett om det är kläder eller tallrikar och porslin, allt som är gammalt, skadat eller inte matchat bör elimineras från ditt hem omedelbart. Gör plats för något nytt, vackert och funktionellt.

4.       Värdelösa saker: om du har något som du anser vara värdelöst eller inte uppskattar så kommer du inte att använda det och det kommer bara att ta upp plats och damm. Gör dig av med dem och gör plats för något du verkligen gillar.

5.       Prylar och gratisföremål: mässor, kongresser, företag, men även butiker och stormarknader brukar ge oss olika prylar, som ofta varken är efterfrågade eller önskade och därför inte används. Det är bättre att inte låta dem komma in i ditt hem överhuvudtaget, eller att direkt slänga dem i papperskorgen.

6.       Den straffande övertygelsen: det finns en sista viktig sak att göra sig av med direkt när det gäller att omorganisera ett hem. Det kan tyckas trivialt, men om du tror att bristen på organisation är ett fel att skämmas över, kommer du aldrig att kunna övervinna det. Skräp i hemmet är ett symptom på inre stök, så det första du bör göra är att börja ta hand om dig själv, prioritera rätt saker och sätt dig själv först. Du kommer att se att även ditt hem blir vackrare och mer i ordning.

Känner du dig också oorganiserad? Prova dessa användbara tips!

Advertisement