Det mycket enkla draget för att göra ingången till huset säkrare

av Hilda Maria Morgan

03 Maj 2023

Det mycket enkla draget för att göra ingången till huset säkrare
Advertisement

Varje nytt hem som blir vårt hem måste också vara en fristad för oss och våra nära och kära, alltså överväger vi att kontrollera en hel rad säkerhetsåtgärder, från larm till dörrar och fönsters soliditet, kanske till och med montering av en inhängning, eller kameror som gör att vi hela tiden kan hålla situationen under kontroll. De är förvisso alla absolut giltiga åtgärder, men du kanske inte inser att en svag punkt i huset kan vara vilken ytterdörr som helst, kanske till och med en sekundär.

Men det finns ett enkelt gör det själv-trick som kan göra den punkten säkrare också, och en kreatör känd som The Fixer illustrerar detta.

via The Fixer/Instagram

Advertisement
tehfixeryoutube/Instagram

tehfixeryoutube/Instagram

Det är verkligen ett enkelt byte, som kan göras så fort du flyttar in i ditt nya hem, speciellt om du vill fortsätta använda låset på dörren som redan var installerat när vi köpte det. Men det kan vara bekvämt att känna till även om man vill byta alla lås.

Som The Fixer visar oss i sitt onlineflöde är det faktiskt bara att köpa två rejäla och långa skruvar, såklart med samma diameter som de vi hittar i låset. De kommer att ersätta de som fixerar låslisten till dörrkarmen, eller snarare delen med håligheten där spärren passar (den infällbara tappen).

Så utrusta dig med en skruvmejsel, gärna en elektrisk, så att du kan göra klart allt på ett ögonblick, och ta bort skruvarna som medföljer till låset, som vanligtvis är ganska korta. Ta de långa (som måste ha samma diameter som de andra) och sätt in dem i stället för de första, skruva fast dem hela vägen in.

Låset kommer att vara mycket mer motståndskraftigt mot försök att ta sig in i huset, och till en minimal kostnad har du gjort huset mycket säkrare. Självklart är detta en lösning som du kan implementera i alla ytterdörrar du vill ska "förstärkas".

Du kan se hur enkelt detta är i videon nedan.

Advertisement

Det är verkligen en väldigt snabb och superbillig operation som kan göra stor skillnad, tycker du inte att det skulle vara lämpligt att följa detta exempel i ditt hem också?

Advertisement