"Bara tvål och vatten": detta är skönhetshemligheten för den oförstörbara Jennifer Aniston

av Hilda Maria Morgan

03 Juni 2023

"Bara tvål och vatten": detta är skönhetshemligheten för den oförstörbara Jennifer Aniston
Advertisement

Vi fascineras alltid av människor som inte tappar charmen med tiden, även om det i vissa fall verkar som att det bara är möjligt med hjälp av något skönhetsingrepp eller åtminstone en lavin av produkter utom räckhåll för de flesta av oss vanliga dödliga. Sedan kommer någon som Jennifer Aniston, stjärnan som blev känd över hela världen tack vare kult-tv-serien Vänner, och blåser hål på alla våra övertygelser.

I år efter år fortsätter divan, född 1969, att erövra världen med sitt enkla utseende, en frisyr och en färg som nu otvetydigt förknippas med henne, och ett sätt att visa upp sig själv utan krusiduller som skiljer henne från många andra kollegor. Hon är en av de skådespelerskor som inte har några problem med att visa sig naturlig också, och ger intrycket av att hon i sitt privatliv är precis som när hon ses vid officiella tillfällen.

Hur lyckas hon alltid se så mycket yngre ut än vad hon egentligen är, på ett sätt som inte alls är konstlat? Stjärnan har förvånat alla genom att säga att hon faktiskt inte gör något speciellt.

Advertisement

På jobbet, när hon måste vara på inspelningsplatsen, går hon upp före gryningen; annars tillåter hon sig själv att gå upp senare, eftersom hon hellre är vaken sent om kvällen. Hittills inget konstigt. Hennes morgonritual innehåller också en mugg varmt vatten med en citronskiva, ett väldigt enkelt knep som hon alltid håller fast vid.

"Sedan tvättar jag ansiktet — hela min skönhetsrutin går verkligen att bryta ner till tvål och vatten för att väcka mig" och sedan en fuktgivande kräm med solskyddsfaktor. "Det går snabbt. Jag tar mig inte tid åt att göra någonting speciellt, saker och ting måste vara så lätta som möjligt för mig", och om hon måste gå till en inspelningsplats vill hon verkligen inte slösa tid på hudvård och gör allt ännu snabbare.

Advertisement

Efter tvagningarna tillåter hon sig själv tio eller tjugo minuters meditation, och sedan är det frukost och alla dagens åtaganden, i en hälsosam livsstils namn.

I en senare intervju har divan berättat att hon har ändrat några vanor: "Jag började dricka sellerijuice det första jag gör på morgonen. Bara det att sedan måste man måste vänta en halvtimme, och i den pausen mediterar jag. Jag måste anstränga mig för att inte genast kasta mig över kaffet". Efter sellerin späder hon ut lite äppelcidervinäger i vatten, ett medel som tros hjälpa att sänka blodsocker- och kolesterolnivåerna. Och dessutom finns det probiotika i selleri.

Men ändå fortsätter hon att strunta i att följa tusen olika hudvårdssteg: "Jag tvättar inte ansiktet för mycket, för jag vill inte torka ut det. Och så använder jag närande produkter som är så ekologiska som möjligt". Den fuktgivande ansiktskrämen med solskydd är samma som hon har använt sedan hon var tonåring, tillverkad av Aveeno.

Mycket återfuktning, var uppmärksam på vad du äter och produkterna du använder på din kropp, och rör på dig lite grann varje dag: det verkar riktigt enkelt, eller vad säger du?

Advertisement