Håll myror borta från ditt hem med ett enkelt gör-det-själv-medel

av Hilda Maria Morgan

16 Maj 2023

Håll myror borta från ditt hem med ett enkelt gör-det-själv-medel
Advertisement

Så fort temperaturerna stiger lite, och tills kylan kommer tillbaka, riskerar varje hem mer eller mindre att få se några följen myror som ger sig in i ett rum, med stor förkärlek för kök och badrum. Och om du bor på landsbygden ökar chansen avsevärt att myrorna väljer vårt hem som den idealiska platsen för att plundra förnödenheter, eller kanske för att bygga bon.

Det finns många industriella bekämpningsmedel som kan användas, men om det finns barn eller husdjur i huset är det alltid att föredra att undvika dessa medel, välja några gör-det-själv-alternativ, som oavsett bör placeras på platser där barn och hundar inte lätt kan komma åt. Med katter är lite svårare, men du klarar det!

Advertisement
TheHerpSalad/Reddit

TheHerpSalad/Reddit

En metod med vilken du kan försöka hålla myror borta från hemmet är den vi föreslår nedan, för vilken du behöver:

  • 15 gram borax (ungefär en matsked)
  • 250 gram socker
  • 130 ml vatten

Förfarandet är mycket enkelt, och för att slutföra det behöver du också: en kastrull, en träslev, bomullstussar och en glasburk. Här är hur man går tillväga:

1.       Koka upp vattnet

2.       Tillsätt socker och borax

3.       Blanda väl tills pulvren lösts upp

4.       Låt det svalna lite

5.       Doppa bomullstussarna så att de blir genomblöta (du kan använda dig av en tång, oavsett är det alltid bäst att bära handskar)

6.       Placera bomullstussarna på de platser där myrorna rör sig som mest och där de tar sig in i huset

7.       Om du får några över, förvara de andra i en glasburk, som du stänger och förvarar på en sval, mörk plats

Socker används för att locka till sig myrorna, medan borax dödar dem. För att göra denna fälla mer effektiv, se också till att du stänger av myrornas ingångar.

Dessutom, på ett förebyggande plan, är det alltid bra att göra huset mindre "attraktivt" för dessa djur: alltså, om du råkar tappa socker, mjöl eller annan mat i köket när du lagar mat, se till att du städar bort allt. Det är just matrester som lockar dessa insekter mer än något annat.

Advertisement