11 förslag för att stilfullt inkludera smidesjärn även i inomhusinredningen

av Hilda Maria Morgan

08 Maj 2023

11 förslag för att stilfullt inkludera smidesjärn även i inomhusinredningen
Advertisement

Smidesjärn är en typ av material som har använts i århundraden och århundraden för att göra möbler, ofta för utomhusbruk, verkligen kapabla att motstå tidens tand och atmosfäriska ämnen bättre än många andra. Robust och nästan evigt, i själva verket är det idealiskt även för att skapa dekorativa arkitektoniska strukturer. Men när vi pratar om inomhusinredning begränsar vi oss generellt sett att betrakta det som ett alternativ till räcken till trappan, när det istället också skulle kunna användas för att berika vilket rum som helst på ett elegant sätt, med verkligt tidlös elegans.

Och tro inte att det bara är avsett för klassiska inredningsstilar: dess formbarhet gör att den också kan kombineras med moderna eller till och med fantasifulla former och designer. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

En annan vanlig användning av smidesjärn är ett möjligt material för planteringskärl, särskilt upphöjda krukhållare, som är lika vackra utomhus som de är inomhus.

Och de kan såklart ha klassiska former men också samtida, anpassade till vilken stil som helst.

Det är svårt att inte beundra skönheten hos vissa tunna bord av den sort som lutar sig mot väggen i hallen, som ofta har ben gjorda av smidesjärn.

För en känsla av tidlös stil, varför inte överväga ljuskronor i smidesjärn? Man blir förvånad över att upptäcka hur väl de kan anpassa sig till så många olika smaker.

Advertisement

Små dekorationer i smidesjärn kan berika även tomma utrymmen som hörnen ovanför en dörröppning på ett oväntat sätt.

På så sätt kan de fungera nästan som halva skiljeväggar, utan att helt stänga av utrymmena.

Advertisement

En raffinerad version av ett galler som fungerar som en rumsavdelare utan att blockera ljuset.

Det finns också de som funderar på att använda en smidesjärnspanel i taket, för en riktigt vacker trompe l'oeil.

Advertisement

Och ännu enklare, varför inte överväga att lägga till smidesjärnsmöbler? De är inte trädgårdens eller balkongens exklusiva privilegium. Vissa stolar kan visa sig vara inne i hemmet.

Och detsamma kan sägas om de stora matborden, inte bara de för vardagsrummet eller i ett café!

Skulle du vilja inreda ditt hem med smidesjärn?

Advertisement