12 kreativa hyllor och skåp för att bättre organisera ett litet badrum

av Hilda Maria Morgan

26 April 2023

12 kreativa hyllor och skåp för att bättre organisera ett litet badrum
Advertisement

Att organisera badrummet är alltid ett ganska svårt uppdrag, särskilt när rummet är väldigt litet. Det finns många saker att ta hänsyn till när man organiserar badrummet, såsom hygien- och städbehov, men också förvarandet av de produkter vi använder varje dag för vårt välbefinnande. Ett annat grundläggande element att ha i åtanke är också att det är viktigt att ha en tydlig förståelse för hela familjens dagliga behov, för att kunna organisera badrummet så att det passar vår smak och samtidigt är perfekt funktionellt.

Är det bättre att använda hyllor eller skåp? Eller är det att föredra att ha stängda skåp? Har du någonsin övervägt krokar istället? Det finns många frågor som kan dyka upp när vi möblerar ett badrum, men den goda nyheten är att det kommer att vara enkelt att snabbt och effektivt uppfylla och gå alla våra behov till mötes även på en liten yta.

Nedan föreslår vi 12 kreativa idéer på hur du kan inreda ditt lilla badrum.

Advertisement

1. Hyllor och handduksställ över dörren

Dörrar är oftast oanvända ytor i organiserande rum, men de kan lätt användas till vår fördel för att förvara kosmetiska produkter och handdukar eller badrockar.

Advertisement

2. Osynlig organisation

Om utrymmet är mycket begränsat, varför inte dra nytta av de befintliga nischerna i väggen eller skapa nya för att förvara dina produkter? Du kan enkelt gömma dem bakom en spegel eller en falsk dörr.

3. Hylla ovanför handfatet

Vad sägs om att använda utrymmet precis ovanför handfatet istället? Du kan hänga en hyllaväggen eller välja en mer kreativ lösning, genom att placera den direkt handfatet.

4. Lådavdelare

För att maximera det tillgängliga utrymmet är det viktigt att organisera det ordentligt och för ett bättre resultat är det idealiskt att skaffa lådavdelare. Du kommer bättre kunna dela upp de olika produkterna och utrymmet kommer att verka mycket rymligare.

5. Hyllor ovanför toaletten

Har du någonsin tänkt på hur mycket utrymme ovanför toaletten som går till spillo? Du kan få ut det mesta av det med rätt hyllor.

Advertisement

6. Hyllor upphängda på väggen

Den första lösningen som man kommer att tänka på när man organiserar ett litet utrymme är att använda hyllor på väggen. Vad sägs om en modell i trä och metall? De hjälper dig att hålla ordning på dina produkter och skyddar dem samtidigt från oavsiktliga fall.

7. Kolumnkorgar

Att stapla korgarna för att förvara dina produkter kan vara den idealiska lösningen för att bättre utnyttja det vertikala utrymmet i ditt lilla badrum.

Advertisement

8. Hörnhyllor

Hörnhyllor är ett graciöst sätt att dra nytta av alla tillgängliga hörn.

9. Skenor med krokar och korgar

Skenorna är en liten och elegant lösning som i ditt badrum kan användas både med krokar för upphängning av tillbehör och handdukar, och med korgar för förvaring av smink, munhygienprodukter, tandborstar och allt som behövs för den dagliga rutinen. Använd dem ovanför handfatet eller toaletten, eller kanske över dörren.

Advertisement

10. Nätkorgar i metall till möblerna

Häng nätkorgar i metall direkt över handfatet eller möblerna, kanske på duschväggen eller bredvid handfatet för att alltid ha allt nära till hands.

11. Takhylla

En takhylla, eventuellt utsmyckad med korgar som döljer innehållet, är vad du behöver om ditt badrum är så litet att du inte får plats med allt du behöver.

Advertisement

12. Överlappande hyllor med krokar

En serie staplade hyllor med krokar i nederkanten är den idealiska lösningen för att förvara alla dina badrumsartiklar.

Ge utrymme åt din kreativitet, du kommer att se att ditt lilla badrum kommer att förvandlas till ett palats!

Advertisement