Revolutionera din trädgård på en dag: välj ett av dessa 12 gör det själv-projekt

av Hilda Maria Morgan

12 April 2023

Revolutionera din trädgård på en dag: välj ett av dessa 12 gör det själv-projekt
Advertisement

Precis som huset berättar även trädgården om oss, om vad vi gillar och hur vi helst tillbringarar vår tid. Det är en stor lycka att ha en uteplats som helt och hållet kan kallas vår, och det är rätt att inrätta den på ett sätt som bäst passar vår livsstil, för att göra den ännu trevligare att vara på ensam eller med sällskap.

Genom att använda gör-det-själv kan du göra allt detta även med enkla och snabba projekt, som inte kräver en stor kostnad och kan slutföras inom en dag. Här kommer några för att inspire

Advertisement

Vertikal trädgård

Vertikal trädgård

Tutorial via sugarandcloth.com

Här användes ett träräcke, som blir ett slags spaljé att hänga krukor med växter på: det kan vara lösningen för en aromatisk örtagård, eller en dekorativ vägg av suckulenter eller kanske säsongens blommor!

Advertisement

Ett utomhussidobord

Ett utomhussidobord

Tutorial via houzewize.com

Precis som vid ytterdörren eller i en korridor i huset kan det även i trädgården vara användbart med en smal och bekväm stödpunkt, kanske nära någon av husets väggar.

Bärbart växthus

Bärbart växthus

Tutorial via thehandymansdaughter.com

Vill du kontrollera förhållandena för några mer krävande växter? Du kan prova att bygga ett växthus med dina egna händer! Det kommer att vara perfekt för ömtåligare växter eller för alla som ska förökas genom sådd och liknande!

Täck soptunnor eller luftkonditioneringsapparater

Täck soptunnor eller luftkonditioneringsapparater

Tutorial via house-pet.blogspot.com

Finns det ett hörn i trädgården där man kan se motorerna till luftkonditioneringsapparaterna, eller där du förvarar dina soptunnor? Varför inte täcka dem med en DIY-vägg, som den här som liknar ett Jenga-torn?

Bänkar

Bänkar

Tutorial via fabeveryday.com

En plats att sitta på i trädgården är alltid bekvämt att ha, och det krävs inte mycket mer än perforerade tegelstenar och träbjälkar för att skapa en stabil och bekväm sådan.

Advertisement

Pallar

Pallar

Tutorial via thediydreamer.com

För att öka chanserna att få plats med alla gäster i trädgården, ha pallar redo som vid behov kan fungera som bord, eller kanske till och med som stöd för växter, det är inte illa!

Planteringskärl

Planteringskärl

Tutorial via apieceofrainbow.com

Det finns vackra krukor för de mest värdefulla växterna, men om de placeras i vilken kruka som helst skulle du kunna sätta krukan i en handgjord krukhållare eller ett planteringskärl!

Advertisement

Dryckesstation

Dryckesstation

Tutorial via letsdiyitall.com

Gillar du att organisera picknick och att grilla i trädgården? Att ha en punkt där du alltid kan hitta kalla drycker är super!

Kistan

Kistan

Tutorial via leapoffaithcrafting.com

De är kanske inte så populära inomhus, men de är väldigt användbara på balkonger och i trädgårdar: stora och bekväma bänkar, som döljer ett utrymme under sitsen för att förvara kuddar, filtar och allt som vid dåligt väder är bättre om man skyddar.

Advertisement

Cementbord

Cementbord

Tutorial via lifeisaparty.ca

Letar du efter ett slitstarkt bord för utomhusbruk? Bygg ett med betongyta så håller den för evigt.

Skugga med stil

Skugga med stil

Tutorial (+ video) via partofmeblog.com

Det finns lusthus, pergolor och skjutmarkiser som är vackra, men ofta väldigt dyra. Men med en välsittande stolpe och ett starkt tyg får du en snyggt skuggande yta större än vad ett parasoll skulle täcka, och till en mindre kostnad!

Advertisement

Eldstad

Eldstad

Tutorial via keepingitsimplecrafts.com

Att grilla eller bara en liten brasa för att njuta av de svala kvällarna utomhus: en struktur för en eldstad är lösningen!

Är du redo att berika din trädgård med något av dessa projekt?

Advertisement