10 oemotståndliga förslag på badtunnor som är lämpliga för små trädgårdar

av Hilda Maria Morgan

10 April 2023

10 oemotståndliga förslag på badtunnor som är lämpliga för små trädgårdar
Advertisement

En pool har alltid varit ett värdefullt element som gör alla hem vackrare och mer värdefulla, och de tider då en sådan lyx endast var privilegiet för enorma fastigheter är sedan länge förbi. Det är inte ens sagt att det är nödvändigt att utföra en besvärlig utgrävning för att ha ett utrymme att svalka sig i under den varmaste årstiden.

Faktum är att det finns tusen olika lösningar för små (även väldigt små!) pooler som också får plats i medelsmå trädgårdar, ibland även i vad vi skulle definiera som innergårdar på baksidan av ett hus. Det handlar om att bestämma sig för vad man ska prioritera och eventuellt välja former som kan optimera de kvadratmeter som finns. Hitta några idéer för inspiration nedan.

Advertisement

Det är inte lätt att gräva i marken för att hitta plats för en simbassäng, så ofta får du skapa ett utrustat område runt en pool som är ovan jord, med mestadels träplattformar.

Advertisement

Om utrymmet är begränsat måste du optimera den tillgängliga ytan med en form som gör att du kan förlänga poolen så mycket som möjligt: ​​inga runda pooler, om du skulle vilja kunna ta några simtag, utan långa och smala pooler.

Men om trädgården inte har plats för mycket annat, så är en användbar idé att matcha ena sidan av poolen med kanten av altanen i anslutning till huset, för att integrera poolen väl.

Övergången från huset till poolmiljön kan vara ännu mer omedelbar: om poolen är placerad bredvid huset och upptar utrymmet innanför trädgårdens staket, skulle man kunna tänka sig att lägga till ett tak (kanske till och med mobilt) och använda glasväggar så att det nästan verkar som om poolen är inomhus.

Faktum är att när husets rum som har utsikt över poolen har en vägg gjord av franska glasfönster, blir poolen omedelbart en mer intim miljö som integreras i hemmet.

Advertisement

Här kommer istället en idé till en bassäng som upptar hörnet av trädgården, med ett avslappningsområde vid ena sidan, som kan nås genom att gå längs poolens kanter.

Poolerna ovan jord som integreras i landskapet med ad hoc murverk är verkligen fascinerande.

Advertisement

För att skapa en känsla av avskildhet och svalka kan en eller två sidor av poolen dekoreras med planteringskärl fulla av växter, nästan som en häck.

Det finns tusentals idéer för att skapa upphöjda plattformar som omger pooler, även runda sådana.

Advertisement

Och om det inte finns plats för en hel rundel, varför inte överväga en halvcirkelpool?

Skulle du vilja ha någon av dessa bassänger i din trädgård?

Advertisement