11 stängsel av bambu som bevisar hur extraordinärt detta trä är också i trädgården

av Hilda Maria Morgan

24 April 2023

11 stängsel av bambu som bevisar hur extraordinärt detta trä är också i trädgården
Advertisement

Det håller länge, det är så starkt att byggnader kan byggas med det, och det har också sin egen charm: vi pratar om bambuträ, en värdefull naturresurs för att göra allt möjligt, och dekorera inte bara interiören utan även utsidan av hemmet. Faktum är att bambukäppar kan användas, både de större och tjockare, och de tunnare, för att bygga staket av vilken storlek du vill.

De kommer att se annorlunda ut än de vanliga, lite exotiska, men de kommer att vara lika pålitliga och robusta – om inte mer! – än de i trä. Genom att placera bamburör sida vid sida och fixera dem med lämpliga stöd och ramar får du riktiga väggar som är omöjliga att ta sig över, för att skydda privatlivet i trädgården. Och med sina tusen färger är de där käpparna också väldigt vackra. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

De tjockare, raka bamburören helt enkelt lagda horisontellt, precis som du gör med vanliga träplankor: formen är densamma, men utseendet är mycket mer exotiskt.

Advertisement

Det är också möjligt att göra så att varje sektion av staketet delas upp i kvadrater, inramade till exempel av trä.

Idén med träramar som definierar och förstärker tunna bamburör fungerar också när de är anordnade vertikalt, som en palissad.

Färgerna på bamburör, kanske inte alla känner till, kan vara många. Och att dra nytta av de olika kvaliteterna, även genom att använda olika tillsammans, garanterar vackra projekt.

Normalt när sektioner är indelade i paneler, om man vill kalla dem så, är var och en inramad med trä, men det borde inte vara omöjligt att använda metall också.

Advertisement

Och inuti de där bamburutorna kan du också skapa dekorationer genom att skära bort rektanglar som förblir tomma. Dessutom kan utseendet på bambustaket tjäna inte bara för bårder, utan också för inre trädgårdspartier och till och med räcken.

Strukturer gjorda helt av bambu är också verkligen extraordinära, det är där även ramarna och stöden är av samma material och färg.

Advertisement

Även om bambu kan ha många nyanser av naturen, är det också sant att inget hindrar dig från att ha kul genom att måla dem, kanske den vanligaste sorten. Precis som med trä!

Så staket av vita bambustänger kommer att vara perfekta bakgrunder för färgglada växter, men du kan också njuta av att måla med vilken annan färg du vill.

Advertisement

Och precis som alla andra gränsväggar kan lampor installeras.

Kort sagt, vi får inte alls tro att ett bambustaket inte kan ge liv åt ett raffinerat och elegant scenario.

Advertisement