Botemedlet med salt för att återställa stekpannornas non-stick-egenskaper

av Hilda Maria Morgan

06 April 2023

Botemedlet med salt för att återställa stekpannornas non-stick-egenskaper
Advertisement

Non-stick-stekpannor är ett mycket användbart redskap i våra kök, på grund av deras låga underhåll jämfört med andra kokkärl och deras stora mångsidiga användning. Faktum är att under vissa förhållanden kan metallpannor släppa ut potentiellt skadliga föreningar i maten, samt kräva stor uppmärksamhet under användning eftersom maten i vissa fall lätt kan fastna i botten.

Non-stick-stekpannor är alltså lättare att rengöra, de bränner inte mat eller får mat att fastna, de tillåter användning av mindre mängd fett och, om de förvaras i gott skick, släpper de inte ut skadliga föreningar i maten. Det kan dock hända att en stekpanna, även om den fortfarande är fri från repor och därför användbar, förlorar sina non-stick-egenskaper av olika anledningar, såsom uppvärmning till för höga temperaturer, användning av metallredskap eller aggressiva rengöringsmedel eller slipande disksvampar. Det finns ett mycket enkelt botemedel för att få tillbaka non-stick-effekten med salt, vi förklarar nedan hur det går till.

Advertisement
Creativo

Creativo

Följ dessa steg för att få din non-stick-stekpanna att bli som ny igen:

  • diska stekpannan med vatten och ett vanligt milt diskmedel med en mjuk svamp.
  • Torka den och ställ den på spisen och värm upp den.
  • När stekpannan är varm täcker du hela ytan med bordssalt.
  • Fortsätt värma tills saltet blir gyllene.
  • Torka av stekpannan med en fuktad pappershandduk. Var försiktig under detta steg, du måste låta stekpannan svalna innan du torkar den.
  • Nu kommer din stekpanna att vara redo att användas igen.

Vi påminner också om att om stekpannorna har djupa eller utbredda repor måste de bytas ut; denna metod är lämplig för intakta kokkärl som har förlorat sina non-stick-egenskaper eller kokkärl som är minimalt repade endast på ytan. Din stekpanna kommer att kunna återfå sin non-stick-effekt och du kan äntligen återanvända den för all din svåraste matlagning.

Var inte skeptisk, prova och du kommer att förvånas!

Advertisement