9 fantastiska och moderna trappdesigner att beundra

av Hilda Maria Morgan

03 April 2023

9 fantastiska och moderna trappdesigner att beundra
Advertisement

Trappor är ofta ett eftersatt inslag i ett hus, eller snarare en utformning som kanske inte studeras i detalj så som vi gör med andra delar av huset. De är först och främst tänkta som ett användbart snarare än ett dekorativt inslag i hemmet. Ändå tar de alltid upp ett stort utrymme och är också helt synliga från många delar av huset, även när de är mer klassiska i stilen.

I moderna hem blir trapporna ofta miljöns medelpunkt, med sofistikerad design som ger karaktär åt allt runt omkring. Alltså kan en trappa med ett fängslande utseende i ett tomt utrymme, som kanske är ganska nytt, vara det element som revolutionerar hela huset. Nedan hittar du några idéer på modernt designade trappor, de är verkligen sagolika!

Advertisement
Advertisement

Sedan finns det de svävande trappor, sådana med trappsteg som verkar sväva i luften: de är bland de mest fascinerande, även om avsaknaden av ledstång inte gör dem lämpliga för alla!

Ibland är det vad som placeras under trappan som gör den unik. Så ännu en trappa med svävande trappsteg som blir oförglömlig med en gunga!

Metallnät istället för de vanliga materialen, och framför allt idén med att förlänga de sista stegen tills de blir ett med skrivbordet på nedervåningen: en fantastisk idé!

Och vad skulle du säga om en trappa integrerad i en öppen hylla, allt i metall och pastellfärger?

Advertisement

Stegen på den första trappan tar upp allt utrymme, men bara ett fåtal sträcker sig från sida till sida, så det finns plats på halva trappan för att inreda den som du vill.

Böjda former för att sitta i trappan som om det vore en fåtölj, allt i slingrande linjer som förenar trappsteg och räcke.

Advertisement

Det finns spiraltrappor och så finns det former som verkar ha formats av vinden, som verkar röra på sig! En trappa som denna räcker för att fylla ett tomt och traditionellt utrymme.

De är verkligen inredningsdrömmar, eller hur?

Advertisement