Färgglada DIY-pompoms: 7 mycket originella kreativa idéer inför påsk

av Hilda Maria Morgan

29 Mars 2023

Färgglada DIY-pompoms: 7 mycket originella kreativa idéer inför påsk
Advertisement

Med garn kan du göra många saker. Även garnrester och tampar, som kanske blivit över från tidigare projekt, kan användas till fantastiska skapelser. Bland de saker som kan göras med dem har vi pompoms, mjuka garnbollar, av olika färger och storlekar, som är mycket enkla att göra och mycket användbara till många dekorationer.

För att göra pompoms gäller det bara att vira garn runt två cirklar av kartong av samma storlek med ett hål i mitten. När denna munk väl är täckt skärs garnet längs kanten av den yttre diametern och, som genom magi, skapas en liten mjuk och färgad sfär.

Här beskriver vi specifikt pynt som kan göras till påsken. Tack vare formen och den stora kromatiska variationen verkar de faktiskt som gjorda för pyssel och pynt som lämpar sig för påsk. Här nedan kommer några exempel.

Advertisement

En fin dörrkrans, gjord av massor av gula pompoms förvandlade till kycklingar, det är en enkel, rolig och mycket originell idé.

Advertisement

En annan typ av krans kan göras genom att täcka den bärande strukturen med pompoms i önskad färg och lägga till påsk- och våriga detaljer som ägg och blommor.

Och, dessutom, fortfarande för en mycket speciell dörrkrans, skulle man kunna tänka sig att blanda snöre, filt och pompoms. Det räcker med lite kreativitet och du kommer att få till ett underverk.

Att ge liv åt jättegulliga kaniner tack vare garnbollarna är väldigt enkelt och ganska intuitivt.

På samma sätt är det lätt att göra hälften av en kanin sedd bakifrån, som kan läggas till en växt, något blomsterarrangemang eller till och med en bordsdekoration, för att simulera en kanin som dyker in i krukan.

Advertisement

Lika enkel och snabb är konstruktionen av lamm och får, en annan påsk-symbol par excellence, som kan användas till alla typer av dekorationer.

Och slutligen, för att gå tillbaka till dörrkransarna, en mycket minimal men effektfull skulle kunna vara en som är täckt med många pompoms och med tillägg av två kaninöron. Det är en enklare och snabbare men väldigt fin och originell dekorativ lösning för dörren.

Vilka av dessa idéer blir du direkt sugen på att göra?

Advertisement