12 förtrollande idéer för att göra shabby chic-påskpynt

av Hilda Maria Morgan

04 Mars 2023

12 förtrollande idéer för att göra shabby chic-påskpynt
Advertisement

Påskhelgen är det perfekta tillfället för att pynta huset med vårens alla färger, kombinerat med de traditionella symbolerna för en högtid som firas av jättemånga runt om i världen: det är då vi hälsar vårens återkomst välkommen med dess pastellfärger, och sedan kan inte de färgglada äggen dekorerade på en mängd olika sätt saknas. Och sedan blommor, kaniner med mera.

Allt detta går att göra i vilken stil som helst som du tycker om mest, och en av de som passar bäst är kanske shabby chic, som förstärker kombinationen av gammalt och nytt, återvunna material och mjuka och romantiska nyanser. Kolla in idéerna nedan.

Tutorial via firefliesandmudpies.com

Tutorial via firefliesandmudpies.com

Fram med tygresterna: äggen (riktiga, men också de låtsasägg att dekorera) är redo att kläs in med alla typer av blommönster.

Advertisement
Tutorial via tarynwhiteaker.com

Tutorial via tarynwhiteaker.com

Det saknas aldrig inspiration för att klä in ägg med jutesnöre, och sedan kan man eventuellt lägga till detaljer som knappar, spets eller till och med strass.

homeroad.net

homeroad.net

En annan röd tråd på våren finns hos grönsakerna, men morötter är att föredra vid påsk, en läckerhet som älskas av kaniner. Och du kan också skapa morötter med DIY-pyssel!

iluvvintagescrap.blogspot.com

iluvvintagescrap.blogspot.com

Det finns verkligen nästan oändligt med möjligheter för att dekorera ägg till påsken, men var ska man sedan placera dem? I korgar förstås, men även äggkartonger passar bra, om de är lämpligt pyntade.

Ägg pyntade med decoupage-teknik, med pappersutklipp: här går det verkligen att låta fantasin flöda!

Advertisement

En gammal rostig korg av järn (eller kanske en förstörd lampskärm, eller andra liknande föremål som kan återvinnas) blir vacker om den fylls med färgglada ägg. Och du kan också lägga till blommor till den efter behag.

Tutorial via creeklinehouse.com

Tutorial via creeklinehouse.com

Varför inte placera dina pyntade ägg i en glasklocka? Det är en annan idé som är något utöver det vanliga, och du behöver bara lära dig hur du staplar dem på ett konstnärligt sätt.

Advertisement

Vilken skål som helst duger också, dekorera den bara med pappersspån, eller till och med tunna kvistar, precis som ett bo, var i du placerar äggen.

De som är bekanta med sömnad kan släppa loss sin fantasi genom att skapa tusentals kaninformade dekorationer.

Advertisement

Även enkla siluetter, placerade i korgar eller skålar fyllda med kvistar: kaninerna kommer alltid att vara i kontakt med naturen, dekorerade så som du vill.

Och det råder ingen brist på idéer till kransar: mossa, växter, ägg och kaniner är en perfekt kombination. Du kan till och med använda dem som kronor, på en tallrik, på bordet!

Vilket påskpynt tycker du mest om?

Advertisement