Påskpyssel med återvunnet trä: 11 idéer fulla av kreativitet för att pynta ditt hem och trädgård

av Hilda Maria Morgan

29 Mars 2023

Påskpyssel med återvunnet trä: 11 idéer fulla av kreativitet för att pynta ditt hem och trädgård
Advertisement

Att pynta huset inför påsken är ett sätt att fira en viktig högtid, som inträffar varje år med dess universellt erkända traditioner och symboler. Och när man, med familj och vänner, umgås och samtalar, äter och leker tillsammans är det trevligt med temadekorationer som skapar den rätta atmosfären. Och de kan tillverkas av en mängd olika material, inklusive trä.

Faktum är att även om man använder trä som skulle slängas eller återvunnet trä är det möjligt att ge liv åt många uppfinningsrika skapelser, som påminner om påskens alla dekorativa teman. Det handlar om enkla former som kan anpassas efter önskemål vad gäller mått, färger och, om så önskas, även andra ytbehandlingar. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement
Etsy

Etsy

Eftersom man alltid pratar om kaniner och harar och natur är morötter ett dekorativt motiv som för tankarna till påsken och våren. De är väldigt lätta att göra, de skulle tex kunna läggas i korgar eller hängas var du vill!

Advertisement
Tutorial via hertoolbelt.com

Tutorial via hertoolbelt.com

Inte bara fin, utan också användbar: om du vill skapa en korg där du till exempel kan lägga dekorerade ägg, eller till och med ett blomsterarrangemang, eller i vilken du tar med dig bestick och tillbehör för en utomhuspicknick, då är denna kaninform perfekt till påsk.

Tutorial via organizedclutter.net

Tutorial via organizedclutter.net

Har du lite plywood över? Skär den i form av ägg och dekorera dem sedan som du vill, så kan du hänga upp dem var du vill, det är superenkelt!

Etsy

Etsy

Och när det gäller platta siluetter, då går det bara inte att inte komma att tänka på kaniner också? Om de är tillräckligt tjocka eller utrustade med någon typ av piedestal, blir de pynt som skulle kunna placeras på någon hylla eller användas som bordsdekoration.

Amazon

Amazon

Med en mjuk pompom kan du även utrusta dina stiliserade kaniner med en fluffig svans.

Advertisement
Etsy

Etsy

Träskivor gjorda av grenar och stockar är ett annat mångsidigt alternativ: du kan måla dem så att de ser ut som kycklingar, eller till och med ägg, kaniner med mera, och sedan kan du hänga dem, eller kanske använda dem på andra sätt. Om de är tunna och platta kan de bli bedårande glasunderlägg.

Etsy

Etsy

När man väljer färg är pastellfärger alltid favoriterna till påskpyntet.

Advertisement
Etsy

Etsy

Och det finns ett väldigt fint dekorativt motiv: det som får en att tänka på kaniner sedda bakifrån när de gömmer sig i sitt hål! Söta att använda i rabatter eller stora planteringskärl till exempel!

Om du väljer att skära ut en morotsformad träskiva kan den bli en bas som du dekorerar som du vill och sedan kan den bli till ett alternativ till en dörrkransen.

Advertisement

Även ett ägg i trä på en piedestal är sött, och man skulle kunna dekorera det med växter!

countrydoor.com

countrydoor.com

Bland trädgårdens rabatter finns kaniner som gräver!

Glad påsk!

Advertisement