Äggskal till ditt påskpynt: inspireras av massor av bedårande idéer

av Hilda Maria Morgan

12 April 2022

Äggskal till ditt påskpynt: inspireras av massor av bedårande idéer
Advertisement

Ägg är verkligen en av påskens symboler: de används till dekorationer, de målas och blir föremål för roliga skattjakter och sedan äter man de av choklad, stora som små, som en typisk delikatess för denna högtid. Naturligt därför att använda alla sorters ägg för att dekorera huset på flertalet sätt, och du kan även använda riktiga äggskal!

Ljus, bordsdekorationer och kompositioner av alla slag berikas alltså av ett naturligt element som vi alla brukar ha i köket. Kolla in idéerna nedan för att ta reda på hur du kan använda ägg till ditt påskpynt.

Advertisement

En tallrik eller liten bricka i porslin, fylld med mossa som man kan lägga äggskal som rymmer ljus på. För att skapa ljusen behöver du bara ha några vekar och smälta vaxet inuti skalen! Sedan kan du lägga till blommor eller andra dekorationer som du vill.

Advertisement

Inuti trälådor, gamla askar eller andra behållare som fantasifullt kan återvinnas kan du skapa kompositioner med ägg placerade i mossan. Förutom att förvandla dem till ljus kan du fylla dem med blommor, kanske från en äng eller också låtsasblommor.

Och om du inte hittar en lämplig behållare för de ljus som just nämnts, kan du dekorera en äggkartong!

Återigen, med lite lim kan du fixera botten av äggen på en träskiva, även en gjord av trä från en lastpall duger.

Man skulle sedan kunna arrangera dem i en cirkel på en stor rund bricka, varvat med gräs och blommor och kanske till och med fylla dem med godis eller choklad i form av ägg.

Advertisement

De är också vackra som dekoration av en rustik komposition på en träskiva.

Och återigen, på träskivan skulle du kunna ställa dem alla upprätt, genom att limma fast basen, och fylla dem med blommor!

Advertisement

På så sätt kan du också använda dem med ett stort ljus i mitten.

Och varför inte göra placeringskort av dem, lägga ett halvt skal inuti en plast-kork och dekorera sedan den på ett enkelt sätt, som om den hade en stor blomma där det skulle kunna ha vuxit hår?

Advertisement

Om du lyckas öppna dem på sidan skulle du kunna dekorera insidan och hänga upp dem i påskriset.

Och om du inte kan bryta dem på rätt sätt kan du alltid använda ett plastägg som modell för att skapa ägg i papier-maché!

Glad påsk!

Advertisement