12 förtrollande påskkransar för att inspirera dig att pynta din ytterdörr

av Hilda Maria Morgan

21 Mars 2023

12 förtrollande påskkransar för att inspirera dig att pynta din ytterdörr
Advertisement

Bland de återkommande dekorationerna för de vanligaste högtiderna, såväl som för årets olika årstider, har vi helt klart kransarna. De är en typ av dekoration som aldrig går ur mode, kanske på grund av grundprojektets enkelhet, som lämpar sig för att anpassas efter olika smaker och dekorativa teman för varje person och varje tillfälle.

Därför, även vid påskens ankomst, beslutar sig de som vill pynta huset för att fira denna viktiga högtid för att försköna ytterdörren med en krans på temat. Men ingenting hindrar dig från att använda kransar i andra delar av huset också, till exempel ovanför hyllor eller fönster, eller på en vägg. Ta en titt på de förtrollande förslagen nedan för att skapa riktigt bedårande påsk-kransar.

Advertisement

Massor av färgade ägg: om det skulle kännas utmanande att använda riktiga ägg, och måla dem på tusen olika sätt... Då kan man klä in plast- eller frigolitägg med silkespapper eller andra typer av papper, eller till och med tyg!

Advertisement

Genom att använda många kala grenar för att skapa kransens runda struktur kan du göra den bredare och djupare vid basen, så att den formar ett fågelbo där äggen kan ligga!

Sedan finns det många scenografiska strategier för att använda dekorationer, inklusive färgade ägg, på bara ena sidan av kransen.

För den som älskar en mer sparsam men ändå delikat och graciös stil är böjbara kvistar som fortfarande har några gröna blad ett alternativ att överväga.

På påsk ser man påskharar och kaniner överallt bland dekorationerna... Och därför kan deras älskade morötter inte saknas: även med dessa låtsasmorötter kan du dekorera fantastiska kransar.

Advertisement

Vi ser ofta ägg i centrum i påskpynt och påsktraditioner, så därför måste det även finnas kycklingar, ett tecken på att livet förnyas?

Garn-pompoms är ett enkelt jobb, inom räckhåll för alla. Lär dig hur du skapar fluffiga och balanserade sådana, och sedan kommer det gå på ett nafs att skapa sådana här kransar.

Advertisement

Och tänk om kransen var gjord av träpärlor på en styv metalltråd? Du skulle till och med kunna lägga till spetsiga öron för att påminna om ett kaninhuvud.

Och om du vill använda färgglada blommor, kanske låtsasblommor eller torkade, så att de håller länge, kan du skapa många olika former!

Advertisement

Samt leka med regnbågens nyanser som sprider sig i blomsterkransen!

Om du håller dig till grenar, blommor eller till och med mossa, utan att lägga till för många temafigurer, eller gör så att du kan ta bort dem, kan du skapa en krans som blir vacker på dörren under hela våren!

Advertisement

Och då kan du till och med sätta dit mini-terrakottakrukor i kransen, med växter i!

Glad Påsk allihopa!

Advertisement