Pynta hela huset med trolldeg på påsk! 10 förslag som du inte får missa

av Hilda Maria Morgan

25 Mars 2023

Pynta hela huset med trolldeg på påsk! 10 förslag som du inte får missa
Advertisement

Påsken är en av de viktigaste helgdagarna i kalendern och firas genom att man unnar sig några lediga dagar för att kunna koppla av och umgås med familjen; av denna anledning, under tiden som föregår påsken, brukar många av oss pynta huset med temadekorationer, vilket gör miljön varmare och mer välkomnande för gästerna. Det finns många möjliga dekorationer för denna period och bland dessa kan många göras med DIY eller med kreativ återvinning.

Av alla material som kan användas till vårt påskpynt är trolldeg säkert en av de billigaste och enklaste att använda, samtidigt som den är riktigt rolig att skapa. Receptet är väldigt enkelt och kräver endast 3 ingredienser: vatten och salt i lika delar, mjöl i dubbel mängd jämfört med de andra två ingredienserna. Du kan välja att lämna trolldegen i sin naturliga färg eller att färga den; i det här fallet kommer valet att stå mellan att lägga till karamellfärg direkt i degen eller att måla figurerna när de har torkat.

Advertisement

Förberedelse av trolldeg

Förberedelse av trolldeg

Creativo

För att förbereda denna billiga, naturliga och giftfria modellera, blanda helt enkelt de tre ingredienserna, tillsätt mjöl eller vatten om degen är för blöt eller för torr; arbeta tills du får en homogen deg, sedan kan du gå vidare till att bearbeta den.

Kavla ut degen så att den blir några få centimeter hög eller forma den till mer komplexa tredimensionella former; i denna fas kan du även infoga andra dekorativa element inuti degen, såsom kryddor eller frön, om du vill lägga till andra tillägg är rådet att göra det med lim efter att den torkat. Sedan behöver du bara sätta in dem i ugnen på 50-60 grader eller ställa dem på ett element för att låta dem torka.

Vid det här laget kommer dina dekorationer att vara redo att målas eller ställas ut i huset!

Nedan föreslår vi 10 fantastiska förslag för dina påskpynt.

Advertisement

1. Påskris

Den stora påsk-klassikern sedan flera år tillbaka är påskriset; en fantastisk idé för att dekorera det är ägg, kycklingar och kaniner med trolldeg. Du kan skära ut formerna med hjälp av en kartong eller med kakformar och måla dem som du vill; möjligheterna är verkligen oändliga!

2. Placeringskort

Vad sägs om att förbereda placeringskort till ditt bord? De blir också ett underbart minne om dagen ni tillbringade tillsammans.

3. Dekorera med mat

För att försköna dina pynt, använd dig också av skafferiet: du kan använda färgglada baljväxter, spannmål och kryddor för att göra dina påskpynt ännu finare och personliga.

4. Trolldegsboet

Även bon finns bland påskens symboler och att göra dem med trolldeg är mycket enkelt: täck bara botten av en liten grund skål med trolldeg eller förbered remsor av trolldeg som placeras i en spiral, och ge den sedan formen av ett runt bo. Skapa några ägg på samma sätt, dekorera med några grässtrån och det är allt.

Advertisement

5. Passepartout-pynt

Skapa mer komplexa pynt, som kaniner eller små kycklingar som tittar ut ur en korg: du kan hänga dem var du vill, göra en krans, använda dem som bordsdekoration eller som paceringskort.

6. Decorera ägg

Med den gamla vanliga färgade trolldegen kan dekorationer till era ägg göras med kavlar med mönster eller med vilket föremål som helst som kan tjäna det syftet: tryck dem mot degen, du kommer att upptäcka underbara mönster!

Advertisement

7. Eviga blommor

Vad sägs om en fin kruka med eviga blommor? Trolldeg är perfekt för att göra dem! Välj dina favoritblommor och modellera degen efter deras form; måla dem när de är torra och placera dem i en fin kruka, det blir en vacker och långvarig dekoration!

8. Krans

Med trolldeg kan man också göra underbara kransar. Dekorera dem med kryddor, baljväxter och frön, eller med små tillägg eller också med blad, små ägg och små djur, också gjorda av trolldeg. De kommer verkligen att bli suveräna.

Advertisement

9. Får

Inte bara kaniner: till påsk är också får ett mycket intressant subjekt och att göra dem med trolldeg är inte så svårt.

10. Dekorativa hönor

Och vi får inte glömma hönorna! Du kan skapa formen på en höna med hjälp av en kartongmall eller skapa tredimensionella sådana som kanske placeras i ett bo. Det går att komma på många idéer när man väl börjar fundera!

Är du redan redo att sticka ner händerna i degen?

Advertisement