11 oemotståndliga idéer att kopiera för att dekorera husets väggar med återvunna föremål

av Hilda Maria Morgan

19 Mars 2023

11 oemotståndliga idéer att kopiera för att dekorera husets väggar med återvunna föremål
Advertisement

Har du någonsin tittat på väggarna i ditt hem och insett att de är lite kala? Eller så kanske du inte tycker om det inramade trycket du köpte för ett tag sedan och skulle vilja ha något vackrare för att dekorera väggen i ett rum? Tja, det betyder inte att du måste spendera förmögenheter för att köpa riktiga konstverk, och inte heller att du måste begränsa dig till tavlor, affischer och olika tryck.

Med lite fantasi kan du förvandla vilket föremål som helst, även kasserade sådana, till verk fulla av kreativitet som stilfullt kan dekorera hemmet, sådana som kan göra ett bestående intryck i minnet och ge rummen en unik karaktär. Nedan hittar du några idéer för att eventuellt återvinna något som låg bortglömt i en dammig gammal låda.

Advertisement

Har du träbitar över från något snickeriarbete? Du skulle kunna måla dem i olika färger och sätta ihop dem till ett tredimensionellt hjärta!

Advertisement

Plastflasklock kan bli till många färgade bitar som skapar mosaiker av olika slag, från abstrakta sådana till de som bildar specifika figurer.

När hoppet om att hitta de saknade pusselbitarna är förlorat och du inte kan stå ut med tanken på att se det ofullständigt, förvandla alla andra bitar med lite färg och ge fritt spelrum till din konstnärliga stil.

Online kan du hitta många exempel på wall art skapad av gamla tavelramar, som är vackra både lämnade tomma och fyllda med alla möjliga föremål, det går att leka oändligt med former och färger.

Har du några överblivna bestick från gamla fina serviser? Du kan rama in dem, de skulle se läckra ut i köket eller matsalen!

Advertisement

Även olika tallrikar och porslin, i keramik eller porslin, kan bli huvudpersonerna i excentriska tavlor.

Eller så kan du helt enkelt sätta upp gamla tallrikar från någon favoritservice direkt på väggen.

Advertisement

För alla de där böckerna som du inte har modet att slänga men som verkligen är överflödiga och kanske till och med utan verkligt värde, kan svaret vara att göra väggdekorationer av dem.

Ben från gamla träbord och stolar, liksom delar av balustrader, räcken eller ryggstöd: de kan alla bli den centrala delen i konstnärliga sammansättningar som sätts upp på någon vägg i huset.

Advertisement

Om det fortfarande finns några rester av ett tyg med riktigt vackra färger kvar hemma, varför inte rama in det och dekorera ett rum med det?

Och vad sägs om ett helt personligt galleri med speglar?

Med lite fantasi kan allt bli ett konstverk på väggarna!

Advertisement