12 oemotståndliga förslag för att göra i ordning ditt hem med fack och möbler i plywood

av Hilda Maria Morgan

15 Mars 2023

12 oemotståndliga förslag för att göra i ordning ditt hem med fack och möbler i plywood
Advertisement

Den så kallade plywooden, den som är gjord av överlappande trälager som limmats samman, är grunden för en myriad av möbler som vi ofta ser i möbelaffärer. Lätt, enkel att använda och perfekt för att skapa även rundade former samtidigt som den är utmärkt motståndskraftig och jämförbar med massivt trä, men kostar mycket mindre.

Plywooden kan sedan göras personlig med impregneringsmedel och färger av olika slag, för att efterlikna utseendet på många olika material, eller så kan man skapa färgglada och konstnärliga lösningar. Men materialet är också väldigt vackert som det är, ljust, och är idealiskt att använda även för dig som är nybörjare inom snickeriarbete. Nedan hittar du några idéer på möbler och förvaring som hjälper att hålla ordning: något av dem skulle kunna bli ditt nästa inköp eller nästa gör det själv-projekt!

Advertisement

Vill du organisera ditt skrivbord på ett kreativt sätt? De mindre föremålen kan hitta sin plats i en behållare med en rolig form som denna.

Advertisement

För att hitta extra utrymme och rensa skrivbordsytan kan du sedan använda paneler utrustade med alla möjliga föremålshållare, att hänga upp eller också bara stödda mot väggen.

Sedan finns det pennhållare av alla de slag, perfekta för att alltid ha allt nära till hands.

Även i butiker, fysiska eller online, finns det många dokumenthållare gjorda av plywood. De är vackra och smakfulla att ha på skrivbordet.

Pegboards har traditionellt sett varit i metall, men i plywood blir de ännu snyggare att placera i vilket rum som helst!

Advertisement

Faktum är att du bestämmer hur du ska utrusta dem, så att de kommer att vara perfekt anpassade för varje behov.

En ljuvlig idé för ett helt badrumsskåp, komplett med spegel, med en enkel panel av plywood.

Advertisement

För den som är lite bekant med snickeri är plywood det bekvämaste materialet för att bygga det mesta, även bokhyllor och hyllor att använda runt om i huset.

Den är perfekt för fyrkantiga bokhyllor, öppna sådana. Som du sedan kan lämna i träets naturliga färg eller måla så som du föredrar.

Advertisement

Det finns också många projekt på nätet för att använda plywoodrester från andra arbeten, och med dem ger du liv åt andra användbara fack.

För att bli bekant med snickeri är en lådinsats för att organisera bestick en idé att överväga!

Advertisement

Papperstunna hyllor: med plywood kan du bygga dem i den storlek du behöver!

Redo att inreda ditt hem med plywoodmöbler?

Advertisement