Lär dig tekniken för att vika täcket så att det inte tar för mycket plats

Hilda Maria Morgan

23 Februari 2023

Lär dig tekniken för att vika täcket så att det inte tar för mycket plats
Advertisement

Från det att sängen är "klädd" med tjocka filtar och täcken med den första kylan tills vårens värme återvänder, får vi alltid att ordna med sängkläderna i sängen, just med täcket eller vadderingen vi lägger i påslakanen. Vi tillbringar varje natt där i veckor eller månader, och bland svett och smuts som naturligt samlas, kanske till och med den som våra fyrbenta vänner tar med när de vistas hos oss då och då, så det händer ofta att vi tvättar täckena redan innan vi lägger undan dem på sommaren.

Så oavsett om det är dags för säsongsbyte, eller bara för att byta ut ett täcke med ett annat, händer det att vi lägger tillbaka dessa tunga och skrymmande täcken och vaddering i garderoberna, vilka verkar expandera till att uppta hela fack i möblerna. En till synes ojämlik kamp som vi dock kan vinna med rätt strategi.

via Federica | Casa e organizzazione - Instagram

Advertisement
sweet.moments.af/Instagram

sweet.moments.af/Instagram

Som det visas för oss i en video på Instagram på kontot sweet.moments.af finns det faktiskt en manöver för att försöka vika täcket så att det blir till en kompakt fyrkant, som inte rullar ut utan sitter stadigt inne i garderoben eller påsar (eller till och med i vakuumpåsar!).

1.       Öppna täcket väl så att det inte är vikt någonstans och så att varje sida faller fritt mot golvet.

2.       Stå på ena sidan av sängen och ta delen som är mot dig och vik den mot mitten, bara lite (utan att ens nå en tredjedel av täcket).

3.       Ta nu den del som faller är vid fotändan (tvärs mot den andra), lyft den och vik den mot mitten, få den att nå upp till en tredjedel.

4.       Gör nu samma sak genom att ta sidan som är mot huvudsidan och för den ovanpå den andra tills de matchar. Framför dig kommer du att få en remsa med tre lager täcke som korsar sängen från sida till sida.

5.       Gå till andra sidan av sängen och vik hela remsan mot mitten, två gånger, för att skapa en fyrkant.

6.       Dra nu nytta av den första vikningen du skapade, som bildar en slags ficka, och vänd det ut och in så att den slutar med att innehålla resten av det vikta täcket.

Det verkar verkligen mycket mer komplicerat beskrivet än vad det är när man gör det, och du behöver bara titta på videon nedan för att förstå hur enkelt och snabbt det är:

Redo för att skapa ordning bland täckena?

Advertisement