10 magiska förslag för att förvandla skrymslet under trappan till ett fantastiskt lekrum

av Hilda Maria Morgan

04 Januari 2023

10 magiska förslag för att förvandla skrymslet under trappan till ett fantastiskt lekrum
Advertisement

Det finns utrymmen i hemmet som ofta är eftersatta eller avsedda för ren service, när de istället skulle kunna bli hörn av underverk. En av dessa är skrymslet under trappan. Vi pratar förstås om utrymmen under trappan som är tillräckligt rymliga för att möbleras minimalt: det kanske inte finns plats för ett minirum lämpligt för vuxna, men troligtvis finns det tillräckligt med ett ge en plats till de små, vilket blir ett rike av roligheter bara för dem.

Med rätt möjligheter kan alltså ett bortglömt skrymsle få liv som ett magiskt lekrum, och kanske bidra till att hålla sovrummet mycket snyggare. Kolla in idéerna nedan för att ta reda på hur många sätt ett sådant utrymme kan skapas på.

Advertisement

Dessa utrymmen är i sin natur trånga och mörka. Ledordet är därför belysning. Och ta med lite glädje också. Gör dem roliga och njutbara med livfulla färger, och kom ihåg att ibland hjälper färgränder att få ett utrymme att verka längre eller bredare, eller högre, och så vidare!

Advertisement

De självhäftande dekorationerna på väggarna, liksom de ljusslingor som ramar in profilerna i taket, är en idé som omedelbart gör att utrymmet känns mer "personligt".

En sittpuff, eller en liten fåtölj, kanske ett litet bord och några hyllor för böcker: om de små gillar att läsa blir skrymslet under trappan en unik plats att gå vilse i på sidorna av favoritäventyren.

Det är lättare att hänga många ljusslingor än att behöva installera lampor och applikationer, och så blir atmosfären verkligen förtrollande.

Det kommer att vara de smås smak som bestämmer hur man pyntar lekrummet: deras favoritfärger och favoritkaraktärer kommer att vara medelpunkterna.

Advertisement

Och om trappan är bred, och utrymmet under likaså, så kan det att finnas plats för ett riktigt rum med dörr, till och med en dörr med fönster!

Och för att ytterligare understryka det faktum att det är en värld avsedd för barn, kan man tänka sig att dekorera utsidan av dörren som ett miniatyrhus.

Advertisement

Ett lätt sluttande tak, ett litet fönster och till och med en lampa över dörröppningen!

Även om trappan är arrangerad på ett sådant sätt att den bara tillåter en nisch i väggen, kan favoritleksakerna fortfarande få plats i den!

Advertisement

Madrasser eller gigantiska kuddar på golvet, detta blir en mycket bekväm tillflyktsort att vara på även med kompisarna!

Skulle du vilja skapa rum som dessa under trappan?

Advertisement