12 färgglada och fantasifulla idéer för att inreda vackra barnkammare

av Titti Carlberg

22 Januari 2022

12 färgglada och fantasifulla idéer för att inreda vackra barnkammare
Advertisement

Rummet där barnen sover är mycket mer än bara en plats att sova på: det är lite som världen där de växer upp, där de studerar och kopplar av, ensamma eller i sällskap med vänner. Så dra nytta av det tillgängliga utrymmet genom att inreda det bekvämt.

Och om rummet ska delas mellan två syskon kan du också anpassa varje halva genom att göra dem unika. Färger och möbler kan därför bidra till att skapa små skräddarsydda världar, som på bilderna du ser nedan.

Advertisement

Sovplats ovanför och lekplats under, med en hängstol och en hel tavelvägg som jan klottras på efter behag.

Advertisement

Idén för att skapa nischer för att sätta in sänggaveln är mycket elegant: det är också ett sätt att skapa lite mer avskildhet och låter dig sedan fixa applikationerna i toppen, så att de inte hamnar på kudden utan bortom, perfekt för läsning på kvällen.

Våningssängar är alltid en bra idé för att spara utrymme i ett dubbelrum, om det är tillräckligt högt i tak, som också har sidostegar och lämnar gott om plats ovanför varje säng är en stor bekvämlighet.

Ingen risk att slå i huvudet när barnet kliver upp ur denna verkligt vackra våningssäng.

Sängarna upptar långsidan av rummet och beroende på hur kuddarna är ordnade blir de även en soffa att använda under dagen. På den motsatta väggen kanske i mitten mellan garderoberna, kan det placeras en TV med konsol för att spela, medan den bakre väggen uppytas av ett långt skrivbord.

Advertisement

Det finns lösningar som verkar som gjorda ur murverket, som trappa upp till sängen, och den nedre bekvämt bred: en perfekt idé att ha en extrasäng på övre våningen att använda som relaxavdelning eller som extrasäng när någon kompis sover över.

Och om den övre sängen istället var omsluten av en struktur som, beroende på din smak, skulle kunna vara ett sagohus, ett slott eller någon annan typ av fantasifull bostad.

Advertisement

Ett lysnde sätt för att få plats med två sängar i hörnet av rummet, utan att ge upp ett väggskåp och öppna hyllor, för att hålla resten av rummet klarare.

För att göra rummet mer personligt, även om det från början var perfekt symmetriskt, kan du leka med färgerna genom att skapa två identiska halvor men med kompletterande nyanser.

Advertisement

Och du kan till och med måla de två halvorna i rummet i varsin färg.

Ett bord för alla aktiviteter och även ett tält i hörnet för avkoppling.

Advertisement

Dyra tapeter med komplicerade mönster är inte nödvändigt för att göra ett rum mer välkomnande: ibland kan till och med stiliserade silhuetter, som bergstoppar, med dekorationer som luftballonger, flygplan eller luftskepp skapa ett rum värdigt framtida upptäcktsresande.

Vilken är din drömbarnkammare?

Advertisement